The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Emmie

Hoe kort je jouw horlogeband met schakels in?

Je hebt net je horloge in huis. Het eerste wat je doet is kijken hoe je nieuwste aanwinst om je pols staat. Door de schakelband heeft je horloge een stoere look. Maar de horlogeband blijkt te groot en nu bungelt hij los om je pols. Gelukkig is dit op te lossen door één of meerdere schakels te verwijderen. In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je dit doet.

Stap 1: Verzamel de spullen die je nodig hebt

Om je horlogeband in te korten heb je een horlogeband inkortset nodig, een (kleine) hamer, eventueel een tang en een handdoek of theedoek. Je horloge leg je hierop om beschadigingen te voorkomen.

Stap 2: Controleer de schakels van de horlogeband

Elke schakel heeft een pin waarmee hij vastzit aan de horlogeband. Voordat je je horlogeband gaat inkorten, is het belangrijk om te controleren welke schakels verwijderbaar zijn. Deze schakels herken je door de pijltjes die je vindt op de binnenkant van de horlogeband. Deze pijltjes geven de richting aan die je volgt als je het pinnetje van een schakel weghaalt of plaatst.

Stap 3: Leg je watch op de horlogeband inkortset

Leg je horlogeband op de horlogeband inkortset. Zorg ervoor dat de schakel die je wilt weghalen voor de naald ligt waarmee je de pin van je horlogeband gaat uitdrukken. Om beschadiging van het scherm van je horloge te voorkomen, leg je een (hand)doek op tafel voordat je aan de slag gaat.

Stap 4: Verwijder de pin uit de schakel

De horloge inkortset heeft een naald waarmee je de pin uit een schakel drukt. Deze naald is bevestigd op een draaibare schroef. Draai deze schroef met de klok mee, zodat de naald tegen de pin aandrukt. De pin steekt aan de andere kant van de schakel uit. Als de pin niet al te vast zit, kun je hem lostrekken met je vingers. Als dit niet lukt, gebruik dan (voorzichtig) een tang. De schakel zit vast met 2 pinnetjes. Volg de bovenstaande stappen om ook de tweede pin te verwijderen.

Stap 5: Koppel je horlogeband weer aan het sluitstuk

Nadat je één of meerdere schakels hebt weggehaald, moet je de horlogeband weer sluiten. Maak de schakels aan elkaar vast door de pin in de schakel te doen. Kijk aan de binnenkant van het horloge naar welke richting de pijl wijst. Deze richting volg je bij het plaatsen van de pin. Om de pin weer in de schakel te drukken, gebruik je een hamer. Leg eerst een (hand)doek over de schakel en sla vervolgens voorzichtig met de hamer op de schakel. Zorg ervoor dat de pin helemaal in de schakel zit.

Stap 6: Controleer of de horlogeband nu beter past

Nadat je de schakels hebt weggehaald controleer je of je horloge nu wel fijn om je pols zit. Je horloge is nu weer klaar voor gebruik.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.113 beoordelingen