The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Kasper

Mijn desktop geeft geen beeldsignaal door, wat nu?

Je hebt een nieuwe desktop gekocht met een videokaart, maar wanneer je een monitor aansluit, geeft de monitor geen beeld door. Vervelend. Vaak heeft dit te maken met de poorten waarop je de monitor hebt aangesloten. In dit artikel leg ik uit wat je moet doen wanneer je desktop geen beeldsignaal doorgeeft.

Welke aansluitingen moet ik gebruiken?

Videokaart aansluitingen op een desktop uitgelicht.

Een desktop met een videokaart heeft zowel aansluitingen op het moederbord als op de videokaart. Heeft een pc geen videokaart, dan gebruikt de computer de aansluitingen op het moederbord om beeldsignaal door te geven. Is er wel een aparte videokaart, dan werken de poorten niet en is het zaak om die van de videokaart te gebruiken. Anders krijg je geen beeld. Check of je de poorten van het moederbord gebruikt en gebruik anders de aansluitingen op de videokaart als dit niet het geval is.

Andere oplossingen voor het probleem

Mocht je nog steeds geen beeld krijgen na het correct aansluiten op de goede poorten, controleer dan of de kabels niet los zijn. Is ook dit in orde, dan heb je nog de optie tot het updaten van drivers. Oude drivers zorgen namelijk ook voor complicaties bij beeldweergave. Werkt dit ook niet, dan is er waarschijnlijk sprake van een hardware defect en is het verstandig een nieuw beeldscherm aan te sluiten op de desktop.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.024 beoordelingen