The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jan

Microsoft Office installeren op een Chromebook

Om met Office programma's zoals Word, Excel en PowerPoint te werken op een Chromebook, schaf je Microsoft 365 aan. Na aanschaf installeer je de software gemakkelijk in 4 stappen. Je leest hier hoe je Office installeert op een Chromebook.

Office installeren op een Chromebook

Lenovo Chromebook.

Er zijn 2 verschillende manieren om Office op een Chromebook te installeren. Je kunt de webapplicaties gebruiken uit de Chrome Web Store, of de Android applicaties uit de Google Play Store. In dit artikel komen bij beide opties de volgende stappen aan bod:

  1. Applicatiewinkel openen
  2. Office applicaties zoeken
  3. Applicatie installeren
  4. Inloggen met Microsoft account

Chrome Web Store applicaties

Icoon Chrome Web Store.

De Chrome Web Store applicaties zijn online varianten van Word, Excel en PowerPoint. Je gebruikt deze applicaties niet offline. Wil je Office ook offline gebruiken? Installeer dan de Android applicatie uit de Play Store.

Stap 1: Chrome Web Store openen

Open de Chrome Web Store.

Open de Chrome browser via de menubalk en surf naar de Chrome Web Store.

Stap 2: applicaties zoeken

Word Online in Chrome Web Store.

In de zoekbalk van de Chrome Web Store typ je de applicatie in die je wil downloaden. Bijvoorbeeld Word of Excel. Je klikt vervolgens op de blauwe knop Toev. aan Chrome naast de omschrijving van de applicatie.

Stap 3: applicatie toevoegen

Webapplicatie toevoegen aan Chrome

Er verschijnt nu een pop-up venster met de blauwe tekst App toevoegen. Klik hierop. De applicatie wordt nu aan je Chromebook toegevoegd.

Stap 4: inloggen

Aanmelden met Microsoft account.

Open 'Word Online', 'Excel Online' of 'PowerPoint Online' in de 'Launcher' van je Chromebook. Je krijgt nu een venster te zien waar je inlogt met je Microsoft account en Microsoft 365 licentie. Na het inloggen ga je aan de slag met typen, analyseren en presenteren.

Google Play Store applicaties

Google Play Store icoon

De applicaties die je uit de Google Play Store downloadt zijn Android applicaties, vergelijkbaar met die op je Android smartphone. Het voordeel van deze apps boven Web Store apps, is dat je deze ook offline gebruikt.

Stap 1: Google Play Store openen

Google Play Store startscherm.

Open de Google Play Store applicatie vanuit de 'Launcher'. Als je geen Google Play Store applicatie op je Chromebook hebt staan, lees dan het onderstaande artikel over hoe je de Play Store activeert.

Stap 2: applicaties zoeken

Office applicatie zoeken in de Google Play Store.

Nadat de Play Store geopend is, typ je in de zoekbalk de naam van de applicatie in die je wil gebruiken. Word voor tekstverwerking, Excel voor data-analyse en PowerPoint voor presentaties. Klik op de applicatie die je wil installeren.

Stap 3: applicatie installeren

Applicatie Word installeren via Google Play Store.

Een nieuw venster opent. Druk op de groene knop Installeren. Je applicatie begint met downloaden en zal automatisch installeren.

Stap 4: inloggen

Aanmelden bij Office 365 via de Chromebook applicatie.

Nadat je applicatie geïnstalleerd is, krijg je de optie Openen. Klik hier op. Je krijgt een nieuw venster te zien waar je inlogt met je Microsoft account en 365 licentie. Vervolgens ga je direct aan de slag met het schrijven van je nieuwe boek, bijwerken van je boekhouding of het voorbereiden van je pitch.

Hulp nodig bij het installeren van Microsoft Office?

Onze laptop specialist geeft je graag extra uitleg

Maak een belafspraak

  • Word gebeld door een laptop specialist
  • Krijg persoonlijke hulp bij het installeren van je Chromebook
  • Je wordt direct gebeld.
Coolblue specialist

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.075 beoordelingen