The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jan

Microsoft Office gebruiken op een Chromebook

Om met Office programma's zoals Word, Excel en PowerPoint te werken op een Chromebook, schaf je Microsoft 365 aan. Je werkt in de webpagina's van Office in Chrome OS. In dit artikel lees je hoe je Office op een Chromebook gebruikt.

Office gebruiken op een Chromebook

Lenovo Chromebook.

Met je Microsoft 365 abonnement werk je gemakkelijk in Word, PowerPoint en Excel. Volg deze 4 stappen en ga eenvoudig aan de slag met Office:

  • Stap 1. Bestel Microsoft 365
  • Stap 2. Activeer het abonnement
  • Stap 3. Log in bij Office
  • Stap 4. Installeer Office PWA

Let op: verwijder de Office apps als deze nog op je Chromebook staan. Sinds augustus 2021 gebruikt Microsoft de apps niet meer. Hier krijg je ook een melding van als je de app wil gebruiken.

Stap 1: bestel Microsoft 365

Microsoft 365 kopen

Wij raden het Microsoft 365 abonnement aan voor Office. Je krijgt dan alle Premium functies op de Office programma's en 1 TB cloudopslag voor OneDrive. Met de Premium functies kan je de content aanpassen, zoals je van Microsoft bent gewend. Al je Office documenten sla je namelijk online op in plaats van lokaal op je Chromebook.

Stap 2: activeer Microsoft 365

Microsoft 365 activeren

Is het product binnen? Dan vind je aan de binnenkant je persoonlijke productcode voor het Microsoft 365 abonnement. Ga naar microsoft365.com/setup en volg de stappen. Er zijn 2 manieren:

  1. Heb je nog geen account? Maak een nieuwe aan. Volg alle stappen en activeer daarna je Microsoft 365 abonnement.
  2. Heb je al een account? Log in en activeer Microsoft 365 direct.

Stap 3: werk in de Office programma's

Office gebruiken

Na het inloggen en activeren ga je in de Chrome browser naar office.com. Klik rechtsboven op je account en log in. Daarna kom je in het algemene Office venster. Hier zie je alle Office programma's die je van Microsoft kent. Door de Premium functies haal je alles uit Office.

Stap 4: installeer Office PWA

Office PWA downloaden

Na het inloggen kom je op het Office Online beginscherm. Er verschijnt rechtsboven een venster om Office PWA te downloaden. PWA is de afkorting van Progressive Web App. Een duur begrip voor een website applicatie. Als je deze PWA downloadt, verschijnen de Office programma's automatisch als snelkoppelingen bij je apps in de Launcher. Zo ga je voortaan snel aan de slag met de vertrouwde Office programma's.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen