The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Marijn

4 tips om je inductie fornuis te gebruiken

Je hebt een nieuw inductie fornuis gekocht. Om van je aankoop te genieten, is het belangrijk dat je hem goed aansluit en weet hoe je een inductie fornuis gebruikt. Denk aan het gebruiken van de juiste pannen of het benutten van alle functies. Geen paniek, we helpen je in dit artikel graag verder met je nieuwe product.

Aan de slag met je inductie fornuis

Aan de slag met je inductie fornuis

We geven je 4 tips om alles uit je inductie fornuis te halen.

Tip 1. Sluit je fornuis goed aan

Tip 2. Weet hoe inductie koken werkt

Tip 3. Schaf de juiste pannen aan

Tip 4. Herken de ovensymbolen

Sluit je fornuis goed aan

Fornuis aansluiten

Voor je inductie fornuis heb je de juiste aansluiting nodig. Je voorkomt hiermee dat de stoppen doorslaan. Controleer of jouw fornuis een 2- of 5-polige stopcontact heeft en of dit in je keuken past. Kijk hierbij ook of je meterkast krachtstroom of een fornuisgroep heeft. Is dit niet het geval, schakel dan een elektricien in om je meterkast om te bouwen.

Koken op inductie

Koken op inductie

Wanneer je je gasfornuis inruilt voor een inductie fornuis, kan het koken op inductie wennen zijn. Je ziet namelijk geen vlam ontsteken, maar zet de kookstand hoger of lager. Zodra je een kookzone aanzet, ontstaat er een magnetisch veld tussen de kookplaat en de pan. Hierdoor wordt de bodem van de pan warm. Haal je na het koken je pan van de plaat af, dan schakelt hij automatisch uit. Dit maakt inductie koken veilig. Let wel op de restwarmteindicatie.

Schaf de juiste pannen aan

Juiste pannen

Voor een inductie fornuis heb je een pan nodig die voor de magnetische bodem geschikt is. Je herkent een pan die geschikt is voor inductie aan dit symbool. Houd ook rekening met de diameter. Wanneer de pan te groot is voor het kookoppervlak, spreidt de warmte zich niet optimaal.

Ovensymbolen

Ovensymbolen

Je fornuis zit vol met symbolen die allemaal hun eigen betekenis hebben. Per merk kan het uiterlijk van deze symbolen verschillen, maar ze komen grotendeels met elkaar overeen. Zo heb je bijvoorbeeld een symbool voor de hetelucht, de grillfunctie of de pizzastand.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.156 beoordelingen