The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Caitlin

Hoe kook je op inductie?

Koken op inductie lijkt lastig, maar dit is helemaal niet het geval. In plaats van kijken naar de hoogte van de vlam, bepaal je bij de kookplaat de kookstand. Door het magnetische veld wordt alleen de bodem van de pan warm in plaats van de kookplaat. In de meeste gevallen gebruik je ook je oude pannen op een inductie kookplaat.

Verschillende kookstanden

Kookplaat met kookstanden

Bij koken met een gaskookplaat gaan veel mensen af op de vlammen. Bij koken op inductie kijk je niet naar de hoogte van de vlam, maar naar de kookstand. Een hoge kookstand staat gelijk aan hoog vuur. Een lagere kookstand staat gelijk aan het vuur lager zetten. Een gaskookplaat bedien je met draaiknoppen. De meeste inductiekookplaten hebben tiptoetsen, waar je de juiste kookstand aantikt. Bij een kookplaat met een slidefunctie schuif je de stand met je vinger omhoog en omlaag.

Kookplaat blijft koel

Hand op kookplaat

Koken op inductie is veilig. Er ontstaat een magnetisch veld tussen de kookplaat en de pan, waardoor alleen de bodem van de pan warm wordt. Staat er geen pan op de kookzone, dan wordt deze ook niet warm. Haal je na het koken je pan van de plaat af, dan schakelt hij automatisch uit. Ondanks dat de kookplaat zelf niet opwarmt, blijft er na het koken wel iets van restwarmte achter. Dit is echter zo weer koel.

Geschikte pannen

Pan met kokend water

Om te koken op inductie is het belangrijk dat je de juiste pannen hebt. De bodem van de pan moet magnetisch zijn, zodat hij contact maakt met de kookplaat en dus warm wordt. Het is ook belangrijk dat de bodem van je pannen recht is. Als de bodem van je pannen licht vervormd is door koken op gas is dit geen probleem.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.116 beoordelingen