The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gijs

Advies over iPhone speakers

Je hebt een Apple iPhone, iPod en/of een iPad waarmee je luistert naar je favoriete muziek. Als je samen met anderen wilt luisteren naar jouw muziek of wanneer je een ruimtevullend geluid wilt, zul je jouw muziek moeten afspelen via een speaker. Dit kan op verschillende manieren. Om te weten welke speaker het best bij jou past, is het belangrijk om te weten waar of wanneer je muziek wilt afspelen. Kort gezegd zijn er 4 oplossingen. Op deze pagina geven we je meer advies over de verschillende gebruikssituaties en speakers speciaal voor jouw iPhone, iPod en iPad.

In, rond en buitenhuis: iPhone dock

iPhone dock

Met een speaker dock voor je iPhone, iPod of iPad beschik je over een krachtige speaker waarmee je zonder verlies van geluidskwaliteit geniet van jouw favoriete muziek terwijl je apparaat ook nog eens wordt opgeladen. Alle speaker docks werken op netspanning en zijn dus bruikbaar binnenshuis. Kies voor een draagbare speaker dock, met ingebouwde accu of batterij, wanneer je ook graag in de tuin, op het strand of in het park naar je muziek wilt luisteren. De laadfunctie zal dan echter niet werken.

 • Er is geen verlies van geluidskwaliteit.
 • Er is een mogelijkheid tot het laden van je iPhone.
 • IPhone dient op de dock geplaatst te blijven.

In, rond en buitenshuis: bluetooth

Bluetooth speakers

Ben je op zoek naar meer bewegingsvrijheid, waarbij je je iDevice niet altijd op de dock hoeft te laten staan? Dan is een Bluetooth speaker de beste keuze. Andere draadloze speakers moeten contact kunnen maken met je netwerk thuis en zijn daarom niet geschikt voor onderweg. Met een Bluetooth speaker met ingebouwde accu ben je volledig draadloos en kun je overal genieten van jouw muziek. Voor het ruigere werk bestaan ook waterbestendige Bluetooth speakers. Wel zo veilig op het strand of bij het zwembad. Met een iDevice kun je echter geen geluid met hoge kwaliteit via Bluetooth apt-X streamen.

 • Je hebt tot 10 meter bewegingsvrijheid.
 • Er is een mogelijkheid om je iDevice te blijven gebruiken.
 • Er is kwaliteitsverlies t.o.v. een speaker dock.
 • Streamen middels apt-X codering is niet mogelijk.
 • De Bluetooth-functie vreet batterij.

In en rond het huis: AirPlay

SONOS speaker

Zoek je het beste van beide? Kies dan voor het streamen middels AirPlay. Met AirPlay stream je muziek draadloos vanaf je iPhone, iPad, iPod of Macbook via een WiFi-netwerk naar je speakers. Hierbij gaat er geen kwaliteit verloren, kun je je iDevice blijven gebruiken tijdens het streamen en heb je meer bewegingsvrijheid dan bij Bluetooth, mits je binnen het bereik van het WiFi-netwerk blijft uiteraard. Bijkomend voordeel is dat je jouw muziek kunt afspelen over meerdere speakers tegelijk. Wil je ook buiten het bereik van je WiFi-netwerk genieten van jouw muziek in hoge kwaliteit? Kies dan voor een draagbare speaker dock met AirPlay. Deze speaker docks zijn over het algemeen wel zwaarder dan Bluetooth speakers.

 • Afspelen over verschillende speakers tegelijk is mogelijk.
 • Er is een grotere bewegingsvrijheid dan bij Bluetooth.
 • Hij is enkel bruikbaar i.c.m. Apple-producten.
 • Het gebruik van een WiFi-netwerk is vereist.
Gijs
Artikel van:
Gijs Telefoon specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.145 beoordelingen