The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

Hoe kies je een kabel converter?

Een kabel converter vormt signalen om tussen elektrische apparaten. Zo wordt het opeens mogelijk om apparaten met elkaar te verbinden die in eerste instantie niet dezelfde aansluitingen hebben. In dit artikel lees je precies waar je op moet letten bij jouw keuze voor een kabel converter.

Wanneer heb ik een kabel converter nodig?

Kabel converter nodig

Een kabel converter gebruik je als je apparaten met verschillende aansluitingen met elkaar wil verbinden. Je gebruikt dan een tussenstukje om de juiste aansluiting voor een verbinding te creëren. Zo verbind je bijvoorbeeld beamers met laptops of breid je jouw pc uit met een tweede externe monitor. Doordat kabel converters klein zijn, stop je ze gemakkelijk in je tas. Dat maakt een kabel converter de oplossing voor mensen die vaak onderweg zijn voor het geven van presentaties of voor vergaderingen.

Heb je een converter nodig voor je laptop of pc?

HDMI en Displayport

HDMI en Displayport converters

Een DisplayPort converter of HDMI converter gebruik je om videosignaal mee over te zetten. Zo verbind je bijvoorbeeld een pc met een HDMI poort met een monitor die enkel een DisplayPort aansluiting heeft. Bovendien kun je een HDMI of DisplayPort converter gebruiken om een beamer aan te sluiten op je laptop.

Hdmi naar usb c

Usb c converters

Als jouw Macbook of laptop een usb c aansluiting heeft, dan kun je een usb c kabel converter gebruiken om verbinding te maken met andere apparaten. Met usb c converters zet je ook video- en audiosignaal om. Zo verbind je jouw laptop of MacBook met usb c poort bijvoorbeeld met een beamer die enkel HDMI poorten heeft.

Heb je een converter nodig voor je smartphone?

Apple lightning converter

Apple lightning converters

Met een Apple lightning converter verander je de lightning poort van jouw iPhone in een 3.5 mm jack. Zo luister je bijvoorbeeld muziek door oordopjes met een 3.5 mm jack in te pluggen. Met en splitter heb je toegang tot een 3.5 mm jack, zonder je lightning poort in te leveren. Zo luister je naar muziek terwijl je jouw iPhone oplaadt.

Usb c naar displayport

Usb c converters

Met een usb c converter is het mogelijk om je smartphone te verbinden met een externe monitor, zodat je op een groter scherm werkt. De usb c of micro usb kant stop je in je telefoon en de andere kant verbind je met een HDMI of DisplayPort kabel. Een usb c naar micro usb converter is de oplossing als je jouw usb c smartphone op wil laden met een micro usb kabel.

Usb OTG converter

OTG converters

Met een OTG converter verander je de usb c of micro usb aansluiting van je smartphone in een usb a aansluiting. Die gebruik je om een muis of toetsenbord in te pluggen, zodat je comfortabel typt of navigeert. Met OTG converters sluit je ook printers aan op je telefoon of plug je een usb stick in voor meer opslagcapaciteit. Gamen op je telefoon til je daarnaast naar een nieuw level door een controller aan te verbinden met jouw smartphone.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen