The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Het kalklampje van mijn DeLonghi Magnifica blijft branden

Jij hebt net jouw Delonghi Magnifica ontkalkt, maar het ontkalkingslampje blijft maar branden. Erg vervelend. In dit artikel leg ik uit waar dit aan kan liggen en nog belangrijker; hoe je dit probleem verhelpt. Deze handleiding gebruik je bij de De'Longhi Magnifica ECAM 20.110.B, ECAM 22.110.B en de ECAM 22.110SB.

Waarom blijft het kalklampje branden?

Wanneer het ontkalkingslampje van jouw Delonghi Magnifica blijft branden is de ontkalkingsprocedure nog niet goed afgerond. Het kan zijn dat je een stap hebt overgeslagen, of dat je deze niet helemaal correct hebt uitgevoerd. Zo is het mogelijk dat je te weinig water in het waterreservoir hebt gedaan tijdens het ontkalken.

Hoe verhelp ik het probleem?

Om de ontkalkingsprocedure van jouw Delonghi Magnifica goed af te ronden volg je onderstaande stappen. Na het afronden van deze stappen geniet jij weer van een goede kop koffie.

Vul het waterreservoir tot aan niveau B

Vul het waterreservoir met kraanwater, tot aan niveau B.

Stap 1: Schakel de koffiemachine in door op de aan-knop te drukken.

Stap 2: Verwijder het filter uit het waterreservoir (indien aanwezig)

Stap 3: Vul het waterreservoir met kraanwater, tot aan niveau B. Dit staat aangegeven met een 'B' op het waterreservoir. Plaats het waterreservoir terug in de machine.

Schakel het ontkalken in

Delonghi MAgnifica ontkalken inschakelen

Stap 4: Druk de knop voor ontkalken 5 seconden lang in, totdat het lampje voor ontkalken niet meer knippert. Het lampje brandt nu zonder te knipperen. Dit betekent dat de koffiemachine in de ontkalkingsstand staat.

Stap 5: Plaats een grote kan of bak onder het stoompijpje en onder de koffie uitloop (waar normaal gesproken de koffie uit stroomt).

Activeer het spoelen

Delonghi magnifica ontkalken

Stap 6: Draai de stoomknop helemaal open. Dit doe je door de knop in één vlotte beweging naar de ‘I’ te draaien. Er stroomt nu water uit de machine. De koffiemachine stopt vanzelf wanneer het waterreservoir helemaal leeg is. Dit duurt ongeveer 30 minuten, inclusief korte tussenpozen.

Stap 7: Doordat het waterreservoir langzaam leegloopt, gaat het lampje van het waterreservoir branden. Hier hoef je niks mee te doen.

Stap 8: Draai de stoomknop weer helemaal dicht. Dit doe je door de knop in één vlotte beweging naar de ‘O’ te draaien.

Vul het waterreservoir tot aan 'MAX'

Delonghi magnificia spoelen

Stap 9: Vul het waterreservoir opnieuw met water, maar dit keer tot aan het streepje ‘MAX’. Dit staat aangegeven bovenaan op het waterreservoir. Plaats het waterreservoir terug in de machine.

Stap 10: Draai de stoomknop helemaal open. Dit doe je door de knop in één vlotte beweging naar de ‘I’ te draaien.

Stap 11: Het water gaat weer stromen, dit keer zonder tussenpozen. De koffiemachine stopt automatisch wanneer het waterreservoir leeg is. Hierna draai je de stoomknop weer helemaal dicht. Dit doe je door de knop weer naar de ‘0’ te draaien.

Nog één keer stap 9 t/m 11 herhalen en je bent klaar

Delonghi ontkalken

Stap 12: Herhaal stap 9 t/m 11, precies zoals hierboven beschreven. Zo spoel je de machine voor de laatste keer door met water.

Stap 13: Het ontkalkingslampje gaat nu uit, en het lampje voor het waterreservoir gaat branden.

Stap 14: Vul het waterreservoir met water en plaats eventueel het waterfilter weer terug. Je kunt nu weer koffie zetten!

Iris
Artikel van:
Iris Koffiemachine specialist


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.573 beoordelingen