The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Hoe kies ik een kindertandenborstel?

Oké, kinderen zullen misschien nooit een grote fan van tandenpoetsen worden, maar met een kindertandenborstel maak je het in ieder geval wel een heel stuk leuker. Zeker als je een kindertandenborstel gebruikt in combinatie met een app op je tablet of smartphone. Maar hoe kies je dan het beste exemplaar voor jouw kind? Ik help je even.

1. Kies voor een poetstechniek

Oral-B Stages kindertandenborstel

Roterende kindertandenborstels

Roterende kindertandenborstels beschikken over een ronde borstelkop die in hoge snelheid ronddraait. Niet zo hoog als bij tandenborstels voor volwassenen, maar wel snel genoeg om meer tandplak te verwijderen dan een kind met een handtandenborstel lukt. Roterende kindertandenborstels beschikken over 1 vaste rotatiesnelheid.

Philips Sonicare for Kids Connected kindertandenborstel

Sonische kindertandenborstels

Sonische kindertandenborstels herken je gelijk aan een langwerpige borstelkop. Deze beschikt over borstelharen die in hoge snelheid vibreren. Door deze vorm kan een sonische kindertandenborstel op dezelfde manier gebruikt worden als dat kinderen gewend zijn bij een handtandenborstel.

2. Bedenk of je kinderen wilt laten wennen

Bij sonische tandenborstels loopt de poetsintentsiteit gedurende de eerste weken langzaam op.

Elektrisch poetsen kan best intens aanvoelen. Zeker wanneer kinderen dit niet gewend zijn. Sonische kindertandenborstels beschikken over een handige functie die kinderen kennis laat maken met de sonische technologie. Dankzij een introductieprogramma laat de tandenborstel een lage intensiteit beetje bij beetje oplopen totdat kinderen gewend zijn aan de hoge vibratie snelheid van de borstelharen.

3. Welke app wil je gebruiken

Sparkly helpt kinderen om de juiste poetstechniek onder de knie te krijgen.

Alle kindertandenborstels in ons assortiment zijn te gebruiken in combinatie met een smartphone app. Deze app helpt kinderen om goed te poetsen en om de aanbevolen poetstijd van 2 minuten vol te maken. Zo poetsen kinderen op een leuke manier hun tanden en leren ze dat het belangrijk is om twee keer per dag tanden te poetsen.

Bij sonische kindertandenborstels worden kinderen begeleid door Sparkly, bij roterende tandenborstels is het aan Disney figuren, zoals Mickey Mouse en Elsa uit Frozen.

4. Kies een design dat bij de kinderen past

60 dagen op proef
  • Kindertandenborstel
  • 2 poetsstanden | Oplopende intensiteit
  • K3 uitvoering
59,99
op voorraad

Om een gewoonte te maken van het tandenpoetsen is het belangrijk dat een kind het gevoel heeft dat hij of zij echt een eigen tandenborstel heeft.

Of je kind nu gek is op K3 of helemaal fan van is van Star Wars, voor elk kind is er wel een tandenborstel in zijn of haar favoriete stijl.

En ga je voor een sonische kindertandenborstel? Dan is het ook mogelijk om door middel van verwisselbare stickers de stijl continu aan te passen.

Gaby
Artikel van:
Gaby Tandenborstelspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.898 beoordelingen