The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Hoe kies je een kindertandenborstel?

Wil je jouw kindje een goede poetsgewoonte aanleren? Dan is een elektrische tandenborstel voor kinderen een goede keuze. Maar vanaf welke leeftijd is elektrisch poetsen eigenlijk geschikt voor een kind? En waar moet je op letten bij het kiezen van een kindertandenborstel? In dit artikel leggen we aan je uit hoe je de beste elektrische tandenborstel voor jouw kleine kiest.

Elektrische kindertandenborstel kiezen

Tandenborstel met Sparkly app

Voordat je een elektrische kindertandenborstel voor jouw kleintje kiest is het belangrijk dat je jezelf een aantal vragen stelt:

  • Welke leeftijd heeft jouw kindje?
  • Wil je jouw kind met een ronde of ovale tandenborstel laten poetsen?
  • Heeft jouw kind een beugel?

Welke leeftijd heeft jouw kindje?

Elektrische tandenborstel peuter

Elektrische tandenborstel voor peuters

Een aantal elektrische kindertandenborstels zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Deze tandenborstels hebben een kleine opzetborstel met extra zachte borstelharen.

Elektrische kindertandenborstel

Elektrische tandenborstel voor kinderen vanaf 6 jaar

De meeste elektrische kindertandenborstels uit ons assortiment zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Deze tandenborstels beschikken over een opzetborstel met zachte borstelharen en een begeleidende app met Disney en cartoon figuren.

Elektrische tiener tandenborstel

Elektrische tandenborstels voor tieners

Er zijn ook elektrische tandenborstels ontworpen voor tieners. Deze tandenborstels beschikken over een speciale opzetborstel om beugels te poetsen. Daarnaast werken de tandenborstels met een app, zodat jouw tiener beter leert poetsen. Ben je op zoek naar een elektrische tandenborstel zonder app? Dan zijn de normale elektrische tandenborstels met een zachte opzetborstel ook geschikt. Opzetborstels voor gevoelige tanden en ontstoken tandvlees beschikken over zachte borstelharen.

Wil je sonisch of roterend poetsen?

Philips kinder tandenborstel

Sonisch

Sonische kindertandenborstels herken je gelijk aan een langwerpige borstelkop. Deze beschikt over borstelharen die in hoge snelheid vibreren. Door deze vorm kan een sonische kindertandenborstel op dezelfde manier gebruikt worden als dat kinderen gewend zijn bij een handtandenborstel.

Oral-b kinder tandenborstel

Roterend

Roterende kindertandenborstels beschikken over een ronde borstelkop die in hoge snelheid ronddraait. Niet zo hoog als bij tandenborstels voor volwassenen, maar wel snel genoeg om meer tandplak te verwijderen dan een kind met een handtandenborstel lukt.

Heeft jouw kind een beugel?

Beugel elektrisch poetsen

Alle elektrische tandenborstels zijn geschikt om een beugel te poetsen, als je er de juiste opzetborstel op plaatst. Heeft jouw kind een beugel? Kies dan voor een opzetborstel die geschikt is om een beugel te poetsen. Deze opzetborstels zijn speciaal ontworpen om rond de beugel te poetsen. De borstelharen zijn namelijk zo geplaatst dat je ook de moeilijk te bereiken plekken goed poetst.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.849 beoordelingen