The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Esmee

Tips om beschadiging op je koffer te voorkomen

Je hebt een fijne vlucht achter de rug en vrolijk kom je aan op de luchthaven. Wat blijkt? De koffer die je had ingecheckt ligt beschadigd op de bagageband. Grote beschadigingen, zoals een kapot wiel, krijg je in de meeste gevallen vergoed van de reisorganisatie. Helaas kan die organisatie geen vergoeding geven voor lichte beschadigingen. Daarom geef ik je in dit artikel graag wat tips om je koffer toch mooi te houden.

Tip 1: Laat je koffer sealen

Koffer sealen

Allereerst: laat je koffer sealen. Tijdens sealen wordt je koffer met een dun laagje doorzichtig folie verpakt. Het is handig om alles te sealen behalve de handvaten en wielen. Zo kan je de koffer nog steeds tillen en over de grond rollen. Een gesealde koffer is niet alleen een aanrader om je koffer te beschermen tegen beschadigingen, maar ook tegen diefstal en smokkel. Op Schiphol doe je dit in vertek 2 en 3 bij de Seal & Go voor ongeveer € 11,- per bagagestuk. Ook handig: indien je je koffer bij Schiphol laat sealen wordt er ook een sticker met traceercode op je bagage geplakt. Zo staat je bagage online geregistreerd en kun je je bagage traceren.

Tip 2: Neem een kofferhoes

Koffer hoes

Tip 2: een kofferhoes. Met een kofferhoes is je koffer niet alleen bestand tegen tegen krassen en deuken, maar herken je hem ook sneller op de bagageband. De kofferhoes is gemaakt van een elastische maar stevige stof die je gemakkelijk om je koffer heen ritst. De hoes heeft uitsparingen voor de wielen en het handvat. Ook handig: door een kofferhoes aan te schaffen hoef je je bagage niet eerst op het vliegveld te sealen met plastic folie. Dit is natuurlijk ook beter voor het milieu. Is de kofferhoes vies bij aankomst? Dan gooi je hem gewoon in de was.

Tip 3: Kies een handbagage formaat

Tips handbagage formaat

Wil je een koffer die er gewoon spiksplinternieuw uit blijft zien? Kies er dan voor om deze koffer niet in het ruimbagage formaat te kopen, maar als handbagage formaat. Een handbagage formaat is een koffer met een hoogte tot 56 cm. Omdat je een handbagage trolley niet altijd hoeft in te checken, komt de koffer niet in handen van het luchthavenpersoneel. Zo wordt je koffer niet onzorgvuldig in het bagageruim gegooid en ben je zelf verantwoordelijk voor de hoeveelheid krassen die je koffer oploopt tijdens de reis.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.612 beoordelingen