The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Esmee

Handbagage regels

Goed, je gaat op reis met het vliegtuig en je neemt handbagage mee. Dan is het handig om vooraf te weten hoe groot je handbagage mag zijn en wat er mee mag. Dit is afhankelijk van de regels die luchtvaartmaatschappijen hanteren. En natuurlijk zijn er ook goederen die verboden zijn. In dit artikel lees je hier meer over en ga jij voorbereid op reis.

Handbagage afmetingen

Reistassen en handbagage koffers

Op zoek naar een handbagage koffer? Let er dan op dat de afmetingen (inclusief wielen) en het gewicht (inclusief de koffer zelf) voldoen aan de richtlijnen van de vliegtuigmaatschappij.

Per persoon mag je 1 stuk handbagage van gemiddeld 10 kilogram meenemen. De afmetingen van een handbagage koffer variëren rond de 50 x 40 x 25 cm. Eerder lieten vliegmaatschappijen ook nog een extra tas toe, bijvoorbeeld voor je laptop, maar hier zijn ze steeds strenger op.

Kortom: check altijd de regels van de maatschappij waarmee je vliegt zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Handbagage vloeistoffen

Vloeistoffen handbagage

Het is niet altijd even duidelijk wat je wel en niet aan vloeistoffen mee mag nemen in het vliegtuig. Over het algemeen mogen vloeistoffen, gels en spuitbussen in verpakkingen van 100 milliliter mee in een doorzichtig, hersluitbaar plastic zakje. En ja dames, dit geldt ook voor je make-up. Gelukkig passen drogisterijen hun assortiment hierop aan en kun je daar terecht voor je reisartikelen in het juiste formaat.

De regels in het kort:

  • Maximaal 10 vloeistoffen van 100 milliliter
  • De vloeistoffen moeten in een doorzichtig, hersluitbaar plastic zakje
  • Maximaal 1 zakje per reiziger

Uitzonderingen op de regel

Ja, er zijn ook uitzonderingen op de regel wat betreft vloeistoffen in je handbagage. Onderstaande artikelen mag je namelijk wel onbeperkt meenemen. Deze producten hoeven bovendien ook niet in zo'n doorzichtig, plastic zakje. Je moet ze wel even uit je tas halen en in de bak leggen bij de handbagagecontrole. Het gaat om de volgende uitzonderingen:

  • Medicijnen, dieet- en babyvoeding mogen ook boven de 100 milliliter mee, als je aantoont dat deze noodzakelijk zijn (zoals een doktersverklaring).
  • Producten die je taxfree op een luchthaven koopt mogen mee in je handbagage, mits je de aankoop in de originele tas met kassabon bij de hand houdt.

Verboden voorwerpen

Verboden in je handbagage Let op!
Vuur- en schietwapens Ook speelgoedwapens voor kinderen zijn verboden
Explosieven en andere ontvlambare vloeistoffen Ook een aansteker of dranken met een te hoog alcoholpercentage zijn verboden
Stompe voorwerpen waarmee kan worden geslagen Ook sportspullen zoals een hockeystick of skateboard zijn verboden
Puntige, scherpe wapens en voorwerpen Ook een nagelvijl, nagelschaartje of scheermesje zijn verboden
Chemische en toxische stoffen Dit betreft ook besmettelijk materiaal, zoals besmet bloed, bacteriën of virussen

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen