The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Stan

Hoe strip ik mijn luidsprekerkabel?

In dit artikel leggen we je aan de hand van een simpel stappenplan uit hoe je een luidsprekerkabel stript. Een luidsprekerkabel bestaat uit een linker- en rechterkant. Elke kant bestaat uit 2 losse draden. Een luidsprekerkabel bestaat dus in totaal uit 4 losse draden. Deze draden moeten allemaal gestript worden om de luidspreker met je receiver en speakers te verbinden. Hier heb je een striptang voor nodig.

Stap 1: verwijder de behuizing

Kabelklem

Zet de klemmen van de striptang op 2 cm afstand van het uiteinde van het draad. Op de striptang zijn verschillende afmetingen te zien. Schuif de kabel tussen de afmeting die voor jouw luidsprekerkabel van toepassing is. Op de afbeelding is dit goed te zien. Knijp met de striptang in de behuizing en trek het afgeknepen deel langzaam naar je toe. Doe dit voor alle 4 de losse kabels.

Stap 2: leg de draden naast elkaar

Draden

Als de behuizing van de draden is verwijderd, zorg er dan voor dat de blote uiteinden van de draden elkaar niet raken. Trek de uiteinden iets uit elkaar en leg ze op ongeveer 15 cm afstand van elkaar.

Stap 3: draai de kabel in puntvorm

Kabel draaien

De losse draden zijn nu nog plat. Draai met je vingers de 4 uiteinden in een puntvorm. Doe dit voorzichtig en niet te hard zodat het draad niet wordt beschadigd.

Je bent klaar!

In 3 simpele stappen is je luidsprekerkabel klaargemaakt voor gebruik. De luidsprekerkabel kan nu op je speakers en receiver worden aangesloten.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen