The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Advies over MacBook converters van Apple

Je MacBook beschikt over maximaal 4 Thunderbolt 3-ingangen en een 3,5mm jack koptelefooningang. Hierdoor werkt veel oude randapparatuur niet meer zonder adapter. Gelukkig zijn er verschillende kabel converters waardoor jij al je apparatuur gewoon gebruikt. Ik neem je mee in de mogelijkheden van Apple MacBook.

Welke converter past op mijn MacBook?

Met een kabel converter tover je je aansluiting om naar de aansluiting die jij nodig hebt om je apparatuur aan te sluiten. Sommige converters bestaan uit meerdere uitgangen. Met zo'n kabel converter kun je dus meerdere apparaten tegelijk koppelen én gebruiken. Wil je weten welke aansluitingen je allemaal vindt op jouw model MacBook? Je ziet het in onderstaande tabel.

Beeldschermen en randapparatuur

Beeldschermen en monitoren koppelen

Beeldscherm koppelen

Wil je extra werkruimte creëren door een externe monitor aan te sluiten of wil je films via je MacBook op je televisie kijken? Bekijk dan eerst welke aansluitingen je vindt op je MacBook. Doe datzelfde ook bij je externe monitor. Zijn de poorten van je monitor en MacBook gelijk? Mooi, dan verbind je ze direct met aan elkaar met een kabel. Waarschijnlijk zijn de poorten verschillend. In dit geval heb je een kabel converter nodig. Check goed of je een HDMI of VGA converter nodig hebt. Houd er rekening mee dat er met een converter vaak geen kabel meegeleverd wordt. Een HDMI kabel dien je bijvoorbeeld zelf nog aan te schaffen.

Randapparatuur koppelen

Randapparatuur koppelen

Je hebt een nieuwe MacBook, maar je hebt ook nog veel oudere randapparatuur. Je wilt deze randapparatuur graag koppelen, maar de aansluitingen komen niet overeen met die op je MacBook. In dit geval heb je een kabel converter nodig om je randapparatuur zoals een toetsenbord en muis toch te gebruiken. Check welke aansluitingen je op je MacBook hebt (waarschijnlijk usb c) en welke aansluiting je randapparatuur heeft (waarschijnlijk usb a). In dit geval heb je een usb c naar usb a kabel converter nodig.

Ethernet & FireWire

MacBook netwerkkabel

Internetkabel aansluiten

Wil je je MacBook aansluiten op een snel Gigabit Ethernet netwerk? Dan heb je een ethernet adapter nodig. Het is afhankelijk van het model MacBook, welke converter je nodig hebt. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden. Heb je een MacBook Air? Dan heb je een usb naar Ethernet adapter nodig. Voor Apple MacBook met thunderbolt aansluiting, zoals MacBook Pro, is er de Thunderbolt naar Gigabit Ethernet adapter. Met zo'n adapter sluit je je macbook eenvoudig aan op een bedraad netwerk en geniet je van een nog snellere internetverbinding.

FireWire harde schijf koppelen

Harde schijf koppelen

De meeste harde schijven werken met usb, maar er zijn ook harde schijven die werken met FireWire. Zo'n harde schijf met FireWire sluit je niet zomaar aan op je MacBook. Je hebt een kabel converter nodig om deze harde schijf te gebruiken. Met de Apple Thunderbolt naar FireWire adapter sluit je een FireWire harde schijf aan op je MacBook met Thunderbolt aansluiting. Een FireWire kabel moet je overigens zelf nog even aanschaffen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen