The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Caitlin

Hoe bouw je een magnetron of oven in?

Het inbouwen van een oven of magnetron is eenvoudiger dan je denkt. Zelfs wanneer je hier geen ervaring mee hebt is het een eenvoudige klus. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je zelf een magnetron inbouwt.

Een oven of magnetron inbouwen in 3 stappen

Open oven

Je hebt een magnetron of oven gekocht en wil deze graag in je keuken inbouwen. Pak je accuschroefmachine en volg onderstaande stappen om jouw apparaat in te bouwen:

Stap 1. schroef het oude apparaat los

Stap 2. verwijder je oude apparaat

Stap 3. plaats je nieuwe apparaat

Stap 1: schroef het oude apparaat los

oven los schroeven

Wanneer er nog een oud apparaat is ingebouwd op de plek waar je de nieuwe magnetron of oven wilt plaatsen, moet deze er natuurlijk eerst uit. Maak hiervoor de deur van je oude apparaat open en verwijder de schroeven die je links en rechts ziet zitten.

Stap 2: verwijder je oude apparaat

Open magnetron

Je hebt 2 personen nodig om een inbouwoven of -magnetron te vervangen. Controleer of de stekker die aan de oven of magnetron zit uit het stopcontact is. Verwijder je apparaat door deze naar voren te trekken. Doe dit voorzichtig, want het apparaat is behoorlijk zwaar en kan scherpe randen hebben. Let op dat de stekker niet blijft haken.

Stap 3: plaats je nieuwe apparaat

Oven in keuken

Plaats de stekker in de nis voordat je het apparaat in de ruimte schuift. Zet de oven of magnetron netjes in het midden, zodat deze mooi is uitgelijnd met je keuken. Je schroeft het apparaat vervolgens aan de linker- en rechterkant met de accuschroefmachine vast.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.278 beoordelingen