The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Miele wasdrogers vergelijken

Een Miele wasdroger gaat jarenlang mee door de stevige bouwkwaliteit. Je zoekt daarom een Miele droger. Om al je was in één keer te drogen, let je op het vulgewicht. Verder heb je keuze uit een warmtepompdroger of een condensdroger. Het meest energiezuinig is een warmtepompdroger. Je leest hier alles over de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen Miele T1 wasdrogers.

Vergelijking Miele wasdrogers

1 of 2 personen 3 of 4 personen 5 personen of meer
Vulgewicht 7 kilogram 8 kilogram 9 kilogram
Type wasdroger Condens- of warmtepompdroger Warmtepompdroger Warmtepompdroger
Energieklasse B of A++ A++ of A+++ A+++ (meest zuinig)
SteamFinish stoomfunctie Nee Nee Ja, bij 1 droger
Bediening via app Nee Ja, bij 1 droger Ja
PerfectDry droogsysteem Ja Ja Ja
FragranceDos geurflacon Ja Ja Ja
SoftCare trommel Ja Ja Ja

Energieklasse

Miele wasdroger 1 of 2 personen

1 of 2 personen: keuze uit B (minst zuinig) of A++

Als je een huishouden met 1 of 2 personen hebt, koop je een Miele wasdroger met plek voor minimaal 7 kilogram was. Je hebt binnen dit vulgewicht keuze uit een condensdroger met energieklasse B of een A++ warmtepompdroger. Om energie te besparen, koop je een warmtepompdroger. Een A++ droger bespaart gemiddeld € 65,- aan energiekosten per jaar in vergelijking met een condensdroger. Door de lage droogtemperatuur bescherm je je was. Wel doet het programma er een half uur langer over.

Miele wasdroger 3 of 4 personen

3 of 4 personen: keuze uit A++ of A+++

Woon je met 3 of 4 personen? Koop dan een Miele wasdroger met minimaal 8 kilogram vulgewicht. Je hebt keuze uit een A++ of A+++ warmtepompdroger. Het meest energiezuinig is een A+++ model. Je bespaart hiermee ruim € 70,- per jaar in vergelijking met een condensdroger. Deze wasdroger is ook geschikt als je met 1 of 2 personen woont. Door de ruime trommel past al je was er in één keer in. Dat is handig wanneer je vaak dekbedden en beddengoed droogt.

Miele wasdroger 5 personen of meer

5 personen of meer: A+++ (meest zuinig)

Met een groot gezin kom je uit bij een warmtepompdroger met 9 kilogram vulgewicht en energieklasse A+++. Deze wasdroger is ook geschikt als je met 3 of 4 personen woont en veel plek nodig hebt. Je bespaart jaarlijks veel energie dankzij het A+++ label. Houd er rekening mee dat een warmtepompdroger met 9 kilogram vulgewicht er gemiddeld het langst over doet. Een volle trommel katoen is in 3,5 uur droog. Wel heb je keuze uit kortere programma's voor bijvoorbeeld enkele overhemden.

Kreukels verminderen

Miele wasdroger

1 of 2 personen: alleen voorstrijken

Een Miele wasdroger voor 1 of 2 personen heeft geen SteamFinish stoomfunctie om je was glad te stomen. Wel doet de wasdroger voorwerk met het programma 'voorstrijken'. Dit programma vermindert de kreuken die na het centrifugeren in de wasmachine in het wasgoed zitten. Bedenk goed dat dit anders werkt dan bij een volwaardige stoomfunctie. Je was wordt minder droog en je moet deze met de voorstrijkfunctie nog uithangen. Het resultaat is kleiner dan bij een droger met een SteamFinish stoomfunctie.

Miele wasdroger

3 of 4 personen: alleen voorstrijken

Net als een wasdroger voor 1 of 2 personen heeft een 8 kilogram model alleen het programma 'voorstrijken'. Je gebruikt dit bijvoorbeeld voor een stevig linnen tafelkleed. Wil je een wasdroger die het meeste strijkwerk uit handen neemt? Kijk dan bij de drogers voor 5 personen of meer en koop er één met SteamFinish. Je hebt hiermee het minste strijkwerk.

Miele SteamFinish droger

5 personen of meer: stoomt glad met SteamFinish

Het minste strijkwerk heb je met een wasdroger met SteamFinish. Deze volwaardige stoomfunctie vind je alleen bij een enkel 9 kilogram model. Kijk dus goed of de droger dit heeft. SteamFinish stoomt je overhemden glad in de trommel, wat urenlang strijkwerk bespaart. De droger voegt stoom toe aan de trommel en strijkt op deze manier de kreukels glad. Je favoriete outfit trek je na gebruik gelijk aan en ook je beddengoed ziet er direct glad uit.

Bediening via app

Miele wasdroger

1 of 2 personen: geen bediening via app

Je bedient een Miele wasdroger voor 1 of 2 personen alleen via het bedieningspaneel. Met de draaiknop kies je een programma voor bijvoorbeeld katoen of wol. Het is niet mogelijk om de droger op afstand via een app te bedienen. Wel gebruik je startuitstel, waarmee het droogprogramma op een later moment start. Bijvoorbeeld als je slaapt.

Miele wasdroger

3 of 4 personen: soms bediening via app

Een Miele wasdroger voor 3 of 4 personen heeft niet standaard bediening via een app. De meeste drogers bedien je daarom via het paneel. Wel is er een enkel model waarmee je je droger op afstand bedient. Kijk daarom goed of de warmtepompdroger dit heeft. Wil je een ruime wasdroger die je met je smartphone bedient? Kijk dan naar een model voor 5 personen of meer. Deze bedien je altijd met een app.

Miele wasdroger

5 personen of meer: altijd bediening via app

Om je was op afstand te drogen, neem je een Miele wasdroger voor 5 personen of meer. Deze bedien je altijd op afstand via een app. Je koppelt de warmtepompdroger via het wifi netwerk aan je smartphone of tablet. Vervolgens kies je met de Miele@home app een programma voor bijvoorbeeld overhemden of jeans. Om extra hulp te krijgen, neem je een wasdroger met een droogassistent. Deze kiest automatisch het beste droogprogramma voor jouw type wasgoed.

PerfectDry droogsysteem

Miele PerfectDry

Behalve verschillen zijn er ook overeenkomsten. Zo beschikken alle Miele wasdrogers over PerfectDry. Je stelt hiermee zelf de gewenste droogtegraad in. Met PerfectDry heb je keuze uit de opties 'strijkdroog', 'kastdroog' of 'extra droog'. Een kalksensor meet tijdens het drogen hoeveel vocht er in je was zit. Zodra je handdoeken droog zijn, stopt de wasdroger automatisch. Zo bepaal je zelf hoe droog je was uit de trommel komt en bespaar je energie.

FragranceDos geurflacon

Miele FragranceDos

Een andere overeenkomst is Miele FragranceDos. Om je was na elke droogbeurt aangenaam fris uit de trommel te halen, gebruik je een geurflacon. Je stopt deze in de opening vlak bij het pluizenfilter. Eén flacon gaat zo'n 50 droogbeurten mee. Je stelt zelf de intensiteit in door aan de flacon te draaien. Na het drogen ruikt je beddengoed naar jouw favoriete geur. FragranceDos is er in verschillende geuren.

SoftCare trommel

Miele SoftCare trommel

Als laatste beschikken alle Miele wasdrogers over een speciale SoftCare droogtrommel. Dankzij de honingraatstructuur ontstaat er tijdens het drogen een luchtlaagje tussen je wasgoed en de trommelwand. Hierdoor ontstaat er minder wrijving tussen je kleding en de wasdroger en slijt je was minder snel. Door het luchtkusseneffect vangt de trommel je wasgoed zachtjes op tijdens het draaien. Zo ontstaan er minder kreukels tijdens het drogen en besteed je minder tijd aan strijkwerk.

Conclusie

Mogelijk zoek je een Miele wasdroger met alles erop en eraan. Je komt dan uit bij een A+++ droger met 9 kilogram vulgewicht. Hiermee droog je een grote hoeveelheid was in één keer en volg je het programma op afstand via een app. Om strijkwerk te verminderen, kies je een Miele droger met SteamFinish. Met deze volwaardige stoomfunctie heb je minder last van kreukels. Wil je een energiezuinige droger, maar zonder extra functies? Dan koop je een 7 of 8 kilogram model met energieklasse A+++.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.295 beoordelingen