The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Hoe installeer je de Google Nest Hello Videodeurbel?

Met de Google Nest Hello zie je altijd wie er voor de deur staat. Voordat je deze slimme deurbel in gebruik neemt, doorloop je eerst de installatie. Dit is behoorlijk ingewikkeld, dus is het verstandig om een professionele installateur in te schakelen. Probeer je het toch liever zelf? Dan lees je in dit artikel hoe je de Google Nest Hello in 6 stappen installeert.

Google Nest Hello

Slimme deurbel | Terugspreekfunctie en beeld | Ontvanger op smartphone
237,15
op voorraad
 • Omdat de deurbel over HDR beschikt, zijn details en contrasten beter zichtbaar.
 • Je sluit de bel aan op de bestaande bedrading van je deurbel.
 • Koppel de deurbel aan de Google Assistant om hem te laten samenwerken met je andere slimme apparaten.
 • Je hebt een sterk wifi-signaal bij je voordeur nodig om deze deurbel te gebruiken, met een wifi versterker creëer je een sterk wifi netwerk bij je deurbel.
 • Om de slimme deurbel volledig te gebruiken, heb je een Google Nest Aware abonnement nodig. Dit abonnement is er vanaf 50 euro per jaar.

De Google Nest Hello installeren in 6 stappen

Installeren Google Nest Hello

Bij de installatie van de Google Nest Hello Videodeurbel doorloop je een aantal stappen.

 • Stap 1: installeer de Google Nest app
 • Stap 2: haal de stroom van je huidige deurbel af
 • Stap 3: installeer de Nest connector
 • Stap 4: demonteer je huidige deurbel
 • Stap 5: monteer de Google Nest Hello
 • Stap 6: test of de Nest Hello werkt

Nodig voor de installatie

Voor de installatie van de Google Nest Hello heb je een aantal dingen nodig:

 • Je smartphone of tablet
 • Schroevendraaier
 • Boormachine
 • Indien nodig: een transformator om het voltage van de connector om te zetten
 • Een goede internetverbinding bij de voordeur

Stap 1: installeer de Google Nest app

Installeer de Nest-app

Download de Google Nest app op je smartphone of tablet. Als je nog geen Nest account hebt, maak je deze aan. Na het activeren van je account voeg je de deurbel toe in de app. Dit doe je door de QR-code aan de achterzijde van de deurbel te scannen. Als het scannen niet lukt, voer je de code handmatig in. Hierna begeleidt de app je door de overige stappen van de installatie.

Stap 2: haal de stroom van je huidige deurbel af

Haal de stroom van je meterkast

Het is belangrijk dat je van tevoren de stroom van de deurbel uitschakelt in de meterkast. Controleer na het uitschakelen of dit gelukt is door op de deurbel te drukken. Haal hierna de huidige deurbel ontvanger (gong) van de muur, zonder de huidige kabels los te maken. In de tussentijd doorloop je de stappen via de app.

Tip: maak een foto van de huidige bekabeling. Je ziet dan tijdens de installatie van je nieuwe deurbel precies hoe de kabels voorheen zaten.

Stap 3: installeer de Nest connector

Installeer de Nest-connector

Installeer de Nest connector, terwijl je erop let dat de kleuren van de kabels aan de juiste kant zitten. Gebruik de schroevendraaier om je huidige bekabeling los te schroeven. Hierna plaats je iedere kabel in de daarvoor bestemde behuizing van de Nest connector. Plaats de kabel van de connector op dezelfde plek als de huidige kabels. Gebruik je eerder gemaakte foto om te zien waar deze zaten. Als alle kabels zijn aangesloten, kies je een plek om de connector te plaatsen.

Stap 4: demonteer je huidige deurbel

Demonteer je huidige deurbel

Haal je huidige deurbel van de deurpost of muur, terwijl je zorgt dat de bekabeling uit blijft steken. Je kunt hier straks je nieuwe deurbel op aansluiten. Wil je de nieuwe deurbel in een bepaalde kijkhoek plaatsen? Gebruik dan de meegeleverde wig. Teken op het kozijn af waar je de Nest Hello wilt plaatsen. Let op dat het gat in de deurpost (waar de kabels uitkomen) aan de onderzijde van de middelste opening in de montageplaat zit.

Stap 5: monteer de Google Nest Hello

Monteer de Nest Hello Videodeurbel

Boor gaten op de juiste plaatsen in je deurpost of de muur. Stop hier de meegeleverde pluggen in en schroef de achterplaat van de deurbel vast. Schroef hierna de deurbel bekabeling aan de achterkant van de Nest Hello. Het maakt niet uit waar je iedere kleur plaatst, maar let wel op dat de kabels naar beneden hangen. Stop de bekabeling voorzichtig terug in het kabelgat en maak de Nest Hello vast, waarbij je een klik hoort. De deurbel is nu alleen nog los te maken met de meegeleverde verwijderpin.

Stap 6: test of de Nest Hello werkt

Nest Hello testen

Schakel de stroom in de meterkast weer in. De Nest Hello schakelt in en de blauwe cirkel rondom de drukknop licht op. In de app lees je tips over het gebruik en koppel je de Nest Hello met jouw thuisnetwerk. Als de deurbel internetverbinding heeft, test je hem door de drukknop in te drukken. Je ontvangt een notificatie op je smartphone als de installatie goed gegaan is. In de app stel ook je het geluidsniveau van de ontvanger binnenshuis in.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.295 beoordelingen