The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Amber

Nummerherkenning: het verschil tussen DTMF en FSK

Is nummerherkenning een vereiste voor jouw huistelefoon? Dan moet je toestel compatibel zijn met het type nummerherkenning waarmee je provider opereert én de optie dient in je abonnement te zijn ingeschakeld. Er zijn 2 soorten nummerherkenning: DTMF en FSK. In dit artikel leg ik uit wat deze 2 soorten inhouden en wat het verschil ertussen is.

DTMF vs FSK

Er zijn twee soorten nummerherkenning: via de gewone vaste lijn heb je te maken met DTMF, via kabeltelefonie spreken we van FSK. DTMF wordt alleen in Nederland ondersteund en FSK in zowel Nederland als België. Daarnaast werkt DTMF uitsluitend met KPN, terwijl FSK met alle andere providers werkt.

De verschillen

DTMF

DTMF providers

DTMF is de afkorting van Dual Tone Multi Frequency. In Nederland is KPN de enige provider die DTMF gebruikt voor nummerherkenning. Als je een abonnement bij KPN hebt en een vaste telefoon die FSK ondersteunt, dan werkt nummerherkenning niet via het KPN netwerk. Wil je altijd zeker zijn van nummerherkenning bij KPN? Kies dan voor een vaste telefoon die zowel DTMF als FSK ondersteunt.

FSK

FSK providers

FSK staat voor Frequency Shift Keying en wordt door providers zoals Ziggo en Tele2 gebruikt. Ook in België wordt voornamelijk via FSK gewerkt. Vergeleken met DTMF zijn er bij FSK meer mogelijkheden dan alleen nummerweergave. Zo kan ook de naamweergave worden meegestuurd. Neem bij twijfel over altijd contact op met je provider. Let op: telefoons ondersteunen FSK en/of DTMF enkel in de landen waarvoor zij zijn ontworpen.

Amber
Artikel van:
Amber Vaste telefoon-specialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.861 beoordelingen