View Coolblue in English? |
Geschreven door Lucinda

Hoe kies ik een office headset?

Van telefoongesprekken met leveranciers tot telefonisch contact met klanten; voor een gemiddeld kantoor is werken zonder office headset ondenkbaar. Er is dan ook een breed assortiment aan kantoor headsets om uit te kiezen. In dit artikel lees je waarop je moet letten bij jouw keuze voor een geschikte office headset.

Verbinden met verschillende apparaten

Verbinden met laptop

Het is belangrijk om jouw keuze voor een office headset te baseren op het apparaat waarmee je hem gaat gebruiken. De apparatuur waarmee de headsets verbonden zijn verschilt namelijk. Zo zijn er speciale headsets voor de verbinding met laptops en pc’s, voor de verbinding met mobiele apparatuur of met deskphones. De meest geavanceerde headsets zijn geschikt voor meerdere apparaten en beschikken dus over verschillende verbindingsmogelijkheden.

Draadloos of bedraad

Bedraad

Bedraad

Wanneer je een bedrade office headset wil gebruiken in combinatie met een laptop, computer of smartphone heb je een pc headset met een usb- of 3.5mm jack aansluiting nodig. Voor de verbinding met een deskphone heb je meestal een Easy Disconnect kabel nodig. Let op: deze kabel wordt vaak niet meegeleverd met de office headset en moet je dus apart aanschaffen.

Draadloos

Draadloos

Draadloze office headsets werken via bluetooth, een dongel of zijn compatibel met DECT. DECT is de draadloze techniek tussen een handset en het basisstation. Je hebt hierbij geen last van een kabel die jou in je bewegingsvrijheid beperkt. Zo ga je rustig even koffie halen tijdens het bellen. Met een draadloze office headset heb je bereik van ongeveer 50 tot 100 meter.

Draagwijze

Een kantoor headset gebruik je vaak voor langere tijd achter elkaar. Het is dan ook belangrijk dat hij lekker zit en dat je er geen last van krijgt. Er zijn daarom verschillende draagwijzen mogelijk. Zo bestaan er headsets die je achter het hoofd draagt, over het hoofd draagt en aan je oor draagt. Daarnaast zijn er office headsets die je kunt verstellen, zodat je zelf bepaalt welke draagwijze voor jou het prettigste is.

De oorschelpen en oorkussens

Oorschelpen

Een mono headset heeft één oorschelp, waardoor je niet afgesloten bent van omgevingsgeluiden. Zo blijf je lekker multitasken tijdens een telefoongesprek. Als je liever niet gestoord wordt door je omgeving, kies je juist voor een kantoor headset met 2 oorschelpen. Doordat beide oren zijn afgesloten, raak je namelijk minder snel afgeleid door omgevingsgeluid. Daarnaast heb je met een oorkussen dat over je oor heen valt minder last van de omgeving dan met een oorkussen dat op je oor rust.

Unified Communications

Unified Communications

Bij de zoektocht naar een geschikte kantoor headset kom je ongetwijfeld de term ‘Unified Communications’ (UC) tegen. Dit is een technische vorm van communicatie die verschillende mobiele communicatiesystemen met elkaar in verbinding brengt. Denk hierbij aan communicatie via Skype, Microsoft Communications en Cisco. Wanneer een office headset UC ondersteuning heeft, communiceer je via jouw headset met verschillende personen en apparaten. Een office headset met plug & play herkent het communicatiesysteem direct. Zo ga je na het verbinden direct aan de slag.

Microfoon

Mute knop

Een mute functie op de headset is de oplossing als je tijdens een gesprek iets wil overleggen met een collega. Sommige headsets hebben een mute knop op de oorschelp en soms vind je een bedieningspaneel met knopjes terug op de bekabeling. Tijdens een telefoongesprek met een klant zorgt een office headsets met noise canceling ervoor dat omgevingsgeluid gefilterd wordt. Dit is de oplossing als je niet wil dat je gesprekspartners last hebben van jouw bellende collega’s.

Lucinda
Artikel van:
Lucinda
IT accessoirespecialist.