The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Advies over Philips Hue armaturen

Er zijn verschillende soorten Philips Hue armaturen. Daardoor is er voor iedereen een passend design. In dit artikel leggen we je uit welke verschillende Hue armaturen er zijn. Zo koop je een lamp met ingebouwde smart lamp die bij je past.

Staande lampen en tafellampen

tafellamp

Een tafellamp plaats je op een tafel, kast of bureau. Je gebruikt een tafellamp voor iedere ruimte in huis. Ook in je slaapkamer. Datzelfde geldt voor de staande lampen. Deze plaats je vanzelfsprekend op de vloer. Daardoor zijn deze meer geschikt voor in bijvoorbeeld je zithoek. Je bedient beide lampen volledig draadloos. Let er wel op dat de lampen niet te vervangen zijn.

Plafondlampen

Plafondlampen bevestig je zoals de naam al zegt, aan het plafond. Deze hangen vaak op een centrale plek in je woning, zodat de lichtbron het licht gelijkmatig over je ruimte verspreidt. Je gebruikt een Philips Hue plafondlamp dus vaak als algemene verlichting. Plafondlampen zijn er in 2 soorten. Heb je een platte behuizing die direct aan je plafond bevestigd zit? Dat is het een plafonniere. Hangt de lamp iets lager dan het plafond? Dan is het een hanglamp.

Hanglamp of plafonniere

Hanglampen philips hue

Hanglampen

Je hangt een Philips Hue hanglamp vaak in het midden van je ruimte, bijvoorbeeld in je woonkamer boven de eet- of salontafel. Of in de slaapkamer boven je bed of in het midden van je hal. Doordat een hanglamp een prominente plek in je huis heeft, is het design belangrijk. Zoek dus een Philips Hue hanglamp die goed in je huis past.

Plafonnieres Philips hue

Plafonnière

Plafonnières worden vaak gebruikt omdat ze praktisch zijn. Toch mogen de Philips Hue plafonnières gezien worden. We zien dit soort lampen vaak in de badkamer, wc of slaapkamer. Omdat de behuizing helemaal afgesloten is, zijn ze vaak goed beschermd tegen spatten water. Philips Hue plafonnières hebben een diffuus licht, omdat je de lichtbron niet direct ziet. Het licht wordt gefilterd door een kap, zoals bij de Philips Hue Being, waardoor je een egaal licht krijgt.

Spotjes

Spots

Waar je een plafondlamp gebruikt voor algemene verlichting, werkt een spot gericht. De lichtbundel schijnt namelijk sterk op 1 punt. De spotjes van Philips Hue zijn draaibaar. Zo richt je de verlichting op een specifiek punt. Zo zet je jouw favoriete schilderij in de spotlights. Daarnaast zijn er Philips Hue inbouwspots die dienen als accentverlichting. Plaats deze bijvoorbeeld onder een keukenkastje of in een verlaagd plafond.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.089 beoordelingen