The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Rosalie

Hoe print je vanaf je smartphone of tablet?

Je hebt talloze foto’s en documenten op je smartphone staan en wil deze printen. Deze foto’s en documenten wil je niet eerst overzetten naar een pc of laptop. Geen probleem. Wij leggen je graag uit hoe je ze print via je smartphone of tablet. Je maakt gebruik van een ingebouwde functie of een app.

Wat heb je nodig?

Brother printer

Je hebt niet veel nodig om vanaf je smartphone of tablet te printen. Dit is wat je nodig hebt:

  • Smartphone of tablet
  • Printer met wifi
  • Werkend wifi netwerk

Wil je van een afstand printen? Zorg dan dat de printer en de smartphone of tablet verbonden zijn met hetzelfde wifi netwerk.

Hoe werkt het?

Mobiel printen

Mobiel printen

Google Cloud Print of Apple AirPrint zijn ingebouwde technologieën waarmee je gemakkelijk documenten en foto’s print.

  1. Zowel Cloud Print als AirPrint zoeken automatisch naar geschikte printers in het netwerk. Ga vanuit het menu van je browser of galerij naar de optie Printen of Afdrukken in het menu en selecteer de juiste printer uit de lijst. Als je printer de functie wifi direct heeft, maak je verbinding met de printer zonder tussenkomst van een modem of wachtwoord. Hierdoor verbind je sneller.
  2. Kies het papierformaat en geef aan hoeveel afdrukken je wilt maken. Druk vervolgens op Afdrukken of Printen. Je zult zien dat je printje zo de printer uit rolt.
Brother app

Apps

Naast de ingebouwde technologieën zijn er ook apps van merken. De apps van de verschillende printermerken bevatten vaak meer opties. Zo bewerk je bijvoorbeeld foto's of gebruik je andere geavanceerde functies. Alle apps van Epson, HP, Canon, Brother en Google download je gratis vanuit de App Store (iOS) en Play Store (Android). Je downloadt simpelweg de app, verbindt de printer met je smartphone of tablet en je gaat aan de slag.

Elk merk heeft zijn eigen app. Hierdoor print je ook met elke app anders.

Onderweg foto’s printen

Pocket printer

Wil je alleen foto's afdrukken en dat het liefst ook onderweg doen, dan is een pocket printer geschikt voor jou. Een pocket printer is een kleine printer waarmee je foto's of teksten afdrukt vanaf je smartphone of tablet. Het voordeel van het compacte formaat is dat je de printer overal mee naartoe neemt. Als je op een feestje een leuke foto maakt, druk je hem meteen af. Ook neem je je pocket printer mee op vakantie om direct een klein fotoalbum te maken.

Fotoprinters

Fotoprinter cartridges

Wil jij je foto's op hoge kwaliteit afdrukken, kies dan een fotoprinter. Een fotoprinter heeft meer dan 4 cartridges, zodat de kleuren goed tot hun recht komen. De juiste cartridges zijn belangrijk om foto's mooi op fotopapier over te brengen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 18.890 beoordelingen