The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tim

Draadloze printmogelijkheden

Er zijn tal van manieren om draadloos te printen. Met een draadloze printer hoef je niet pal naast de printer te staan met een onhandige printerkabel, maar verstuur je printopdrachten gemakkelijk via wifi. Je print dus zorgeloos vanaf je ligbed in de tuin of het thuiskantoor op zolder. Wij zetten de meest voorkomende manieren van draadloos printen voor je op een rijtje:

Apple AirPrint

printen vanaf iphone

Heb jij een iPhone, iPad of iPod Touch dan print je gemakkelijk via Apple Airprint. Zorg ervoor dat de printer verbonden is met het netwerk en dat Wi-Fi ingeschakeld staat op jouw Apple apparaat. Je kunt nu vanuit verschillende Apple applicaties de optie `Print' selecteren en draadloos een printopdracht versturen naar de printer.

Google Cloud Print

google cloud print

Print vanuit Gmail of Google Drive met Google Cloud Print. Je stuurt gemakkelijk een draadloze printopdracht vanaf je smartphone of tablet, zonder lastige apps of drivers te hoeven installeren. Zorg we dat je telefoon Google Cloud ondersteunt en dat je printer Cloud-Print-Ready is. Heb je een Apple telefoon of tablet? Dan kan je Google Cloud Print gebruiken via een omweg, maar je print dan gemakkelijker met Apple Airprint.

E-mail print

e-mail printen

Indien jouw printer e-mail print ondersteunt, is het mogelijk om vanaf iedere locatie een printopdracht te versturen naar jouw printer. Je stuurt dan een mail met bijlage naar het eigen e-mail adres van je printer, waarna de printer deze afdrukt. Het is ook mogelijk om het e-mailadres te beveiligen om ongewenste printopdrachten te voorkomen.

NFC-print

nfc printen

Deze techniek maakt gebruikt van de NFC (Near Field Communication)-technologie. Dit betekent dat jouw printer beschikt over een NFC-chip. Wanneer jouw smartphone of tablet ook beschikt over NFC kan jij snel en gemakkelijk een printopdracht versturen door simpelweg contact te maken met deze NFC-chip op jouw printer. Om gebruik te kunnen maken van NFC dien je vaak ook de printapplicatie van het desbetreffende printermerk te installeren op jouw smartphone of tablet.

Wi-Fi Direct

printen met wifi direct

Met Wi-Fi Direct is het mogelijk om zonder modem en/of wachtwoord verbinding te maken tussen de printer en een ander apparaat met Wi-Fi. Dit maakt het mogelijk om gemakkelijk van afstand printopdrachten te versturen naar de printer. Wanneer een printer beschikt over Wi-Fi Direct detecteert jouw smartphone, tablet of laptop automatisch de printer, zodat het versturen van een printopdracht een fluitje van een cent wordt.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen