The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Release: Canon EOS RP full frame systeemcamera

Canon heeft op 14 februari 2019 een nieuwe systeemcamera gelanceerd, naast de EOS R is er nu de EOS RP. Een relatief betaalbare systeemcamera met een grote full frame sensor, voor fotografen die voor een hoge beeldkwaliteit kiezen. Dankzij deze grote sensor is de camera geschikt om in verschillende lichtsituaties te fotograferen, bijvoorbeeld bij zonsopkomst of 's nachts.

Full frame sensor

Full frame sensor

De nieuwe Canon systeemcamera heeft een grote full frame sensor die veel licht vangt. In combinatie met de uitbreidbare ISO waarde tot 102.400 is de sensor ook zeer gevoelig voor licht. Door deze specificaties verwachten we dat de camera gedetailleerde foto's maakt op locaties waar weinig licht aanwezig is. Je gebruikt de camera bijvoorbeeld om concerten of de zonsondergang te fotograferen.

Compact formaat

Compact formaat

Het ontwerp van de Canon EOS RP is compacter dan dat vande Canon EOS R. We verwachten daarom dat het model wat minder lekker in de hand ligt. Daarnaast is de EOS RP lager van gewicht, wat hem prettig maakt om lange tijd mee te fotograferen zonder last van verkrampte handen te krijgen. Wil je een grotere body, dan bevestig je de speciale grip onder de camera. Deze grip heeft wel invloed op het gewicht van de camera.

4K filmen

4K video

Je maakt niet alleen scherpe foto's met deze systeemcamera, je neemt ook gedetailleerde videobeelden op. De camera filmt in 4K kwaliteit en is daarom geschikt voor videografen of fotografen die ook veel video's opnemen. Met het kantelbare scherm neem je eenvoudig vlogs op en film je vanuit diverse standpunten. Op die manier creëer je creatieve beelden vanuit lage en hoge standpunten.

RF lensvatting

RF lensvatting

Net als de EOS R heeft de nieuwe camera van Canon een RF vatting. Om toch je huidige Canon EF-(S) lenzen te gebruiken, is er een EF-EOS R adapter die je lenzen geschikt maakt voor de EOS RP. Zo hoef je niet je volledige lenzencollectie te vervangen als je deze systeemcamera aanschaft. We verwachten dat dit de overstap van een Canon spiegelreflexcamera naar een systeemcamera minder groot maakt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.164 beoordelingen