The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Alles over de camera's van de Samsung Galaxy S20 serie

Samsung focust zich met de S20 serie op verbetering van de camera's. De camera's van de S20 en S20 Plus zijn identiek, maar de S20 Plus heeft een Time-of-Flight sensor die diepte meet. De lenzen van de S20 Ultra zijn geavanceerder en bieden dus meer mogelijkheden. In dit artikel lees je alles over de camera's van deze toestellen en krijg je tips om deze camera's optimaal te benutten.

Groothoeklens

Alle toestellen uit de S20 serie beschikken over een groothoeklens. Die van de S20 en S20 Plus zijn hetzelfde, maar met de groothoeklens van de Ultra zie je meer details. Je gebruikt de groothoeklens om grote groepen en gebouwen of weidse landschappen vast te leggen. Dit komt bijvoorbeeld van pas als je een skyline fotografeert of als je een foto maakt in de stad of in de natuur. Je ziet bijvoorbeeld dat je met de normale lens 6 kubuswoningen vastlegt, terwijl er met de groothoeklens 11 op de foto passen. Je gebruikt de groothoeklens door in de camera app op het linker bolletje met daarin 3 boompjes te tikken.

Single take functie

Nieuw in de S20 serie is de Single Take functie. Hiermee maak je met één druk op de knop tot 14 verschillende foto's en video's tegelijk. Zo heb je altijd het goede beeld als je jarige zoontje bijvoorbeeld de kaarsjes op zijn taart uitblaast of tijdens een potje tafeltennis op kantoor. Wat voor soort foto's en video's je maakt, bepaalt de slimme software van het toestel per situatie. Je gebruikt de Single Take functie door onder in je camera app op Enkele opname te tikken. Houd de opnameknop vervolgens 3 tot 10 seconden lang ingedrukt om de foto's te maken.

Telelens

De telelens van de S20 en S20 Plus hebben 3x optische zoom. Hiermee zoom je 3 keer in zonder kwaliteitsverlies. De S20 Ultra heeft 4x optische zoom, maar dankzij de geavanceerde camera's zoom je 10 keer in zonder kwaliteitsverlies, waardoor je meer mogelijkheden hebt. Met de telelens zoom je bijvoorbeeld in op een dier dat op afstand staat, maar je plaatst er een object ook perfect mee in je kader. Op de foto zie je hoe we hebben ingezoomd op de Erasmusbrug, zodat er geen verdere afleiding in beeld is. Verder creëer je met de telelens op afstand diepte in je afbeelding of zoom je voor een artistiek effect in op patronen op een gebouw.

Nachtmodus

De gehele S20 serie beschikt over een nachtmodus. Deze vind je door in de onderste balk in de camera app voor Meer te kiezen. In de nachtmodus is het belangrijk om je S20 toestel goed stil te houden. Het toestel doet er namelijk iets langer over om de foto te nemen. Op deze manier neemt de camera de kleine hoeveelheid licht die er is beter op. Hierdoor zijn je foto's bij weinig licht ook helder. De S20 Ultra heeft een extra grote camerasensor en vangt daardoor meer licht op. Dat zorgt voor nog gedetailleerdere foto's met weinig ruis

Video's in 8K

Met de S20 serie heeft Samsung een primeur op het gebied van filmen. Je filmt namelijk met alle toestellen uit de serie in 8K. Je hebt wel een 8K televisie nodig om ook echt van deze haarscherpe beelden te genieten. Dankzij de beeldstabilisatie zie je nauwelijks schommelingen wanneer je lopend of fietsend filmt. Zie je tijdens het bekijken van je video een moment waar je graag een foto van zou hebben? Tik dan op het icoontje linksboven op het scherm. Je maakt nu een 33 megapixel foto van dat moment. Deze still heeft de kwaliteit van een normale foto.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.801 beoordelingen