The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Jesper

Vergelijk de Samsung Galaxy S9 met de S8

Samsung heeft de Galaxy S9 en S9 Plus geïntroduceerd, de opvolgers van de S8 en S8 Plus. Op het eerste gezicht lijkt er weinig veranderd, maar is dat ook zo? De camera heeft een aantal nieuwe functies, waaronder filmen in super slow motion, en het geluid is verbeterd. Ben je benieuwd naar alle veranderingen? Lees dan snel verder.

In het kort

De Samsung Galaxy S9 Plus heeft

  • Scherpte-diepte effect in je foto's
  • Bij weinig en veel licht de scherpste foto's
  • Super slow motion video's maken
  • Het krachtigste geluid
  • Dag en nacht veilig zonder pincode je telefoon ontgrendelen

Camera

De camera's van de S8 en S8 Plus verschilden bijna niet van de S7, hun voorganger. De camera van de S9 (Plus) is daarentegen grensverleggend. Zo onderscheiden de toestellen zich van concurrenten door het variabele diafragma, wat inhoudt dat de lens zich aan elk soort licht aanpast. Of er nu veel of weinig licht is: je schiet kraakheldere plaatjes.

Naast elkaar

Camera S9

S9 en S9 Plus: variabel diafragma en super slow-mo

De S9 heeft net als de S8 en S8 Plus een enkele 12 megapixel camera. Ook het aantal megapixels bij de selfie camera is niet veranderd. Wat wel nieuw is aan de selfie camera is dat je met de selfie focus functie de achtergrond van je selfies vervaagt. Maak je liever video's? Goed nieuws, de S9 (Plus) heeft een super slow mo video camera. Hiermee film je elk detail van een beweging. De S9 Plus heeft als enige een dubbele camera, waarmee je foto's maakt met een scherpe-diepte effect.

Camera S8

S8 (Plus): scherpe foto's en video's

De S8 en S8 Plus hebben een 12 megapixel camera, waarmee je duidelijke foto's maakt. Dankzij de optische beeldstabilisatie zijn je foto's zelfs scherp wanneer je de telefoon per ongeluk beweegt. Het grote diafragma van f/ 1.7 laat veel licht door, waardoor je ook bij weinig licht mooie foto's maakt. Dankzij de 8 megapixel selfie camera met autofocus fotografeer je jezelf ook helder. Zijn video's meer jouw ding? Met de S8 (Plus) film je haarscherp in 4K resolutie.

Uiterlijk en prestaties

De S8 serie en de S9 serie zijn bijna identiek qua beeldscherm en ontwerp. Toch is de achterkant van de S9 en S9 Plus anders, doordat de vingerafdrukscanner is verplaatst. Ook onder de motorkap zijn verschillen te zien. Zo hebben de nieuwe modellen een vernieuwde camera, een geüpgradede irisscanner en een beter stereogeluid.

Naast elkaar

Uiterlijk S9

S9 (Plus): zelfde uiterlijk als S8 (Plus)

Het ontwerp en infinity beeldscherm van de S8 zijn doorgetrokken bij de S9 (Plus). Wat anders is bij de S9 (Plus) is de plek van de vingerafdrukscanner, die onder de camera zit in plaats van ernaast. De irisscanner maakt plaats voor Intelligence Scan, die in het donker je ogen scant en overdag je gezicht. Zo ontgrendel je het toestel altijd snel en veilig. Kijk je graag series of films op je smartphone? Dankzij de dubbele stereo speakers klinkt de film soundtrack krachtig en helder.

Uiterlijk S8

S8 (Plus): nieuw ontwerp

Met het uiterlijk van de S8 (Plus) maakte Samsung een eind aan hun vertrouwde smartphone ontwerp. De toestellen hebben een infinity screen, een glazen behuizing en de vingerafdrukscanner zit aan de achterkant naast de camera. Een nadeel aan de plaats van de vingerafdrukscanner is dat er vette vingerafdrukken op de camera kunnen komen. Daarnaast ontgrendel je de S8 (Plus) ook met je ogen dankzij de irisscanner. Kortom, een grote stap in de toekomst voor Samsung.

Conclusie

De S8 (Plus) overtrof met zijn nieuwe uiterlijk en bijna randloze beeldscherm alle verwachtingen. Dit ontwerp viel bij velen in de smaak, waardoor het niet gek is dat de S9 en S9 Plus veel op hun voorgangers lijken. Kijk je daarentegen naar de binnenkant dan zie je dat de camera enorm is verbeterd. Is foto's en video's maken voor jou belangrijk? Dan zou ik zeker voor de S9 of S9 Plus gaan.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.186 beoordelingen