Geschreven door Andrea Gandolfi

Hoe kies je een saturatiemeter?

Je wilt een saturatiemeter kopen, maar je weet niet welke eigenschappen het apparaat moet hebben? Dan helpen we je hier graag met het maken van de juiste keuze. Hoewel alle saturatiemeters je saturatie en hartslag meten, verschillen ze in de manier waarop ze dit doen. De ene heeft alleen basisfuncties, terwijl de andere technische snufjes heeft.

Saturatiemeter kiezen

Saturatiemeter gebruiken

Op het eerste gezicht lijken alle saturatiemeters op elkaar. Toch zitten er een aantal verschillen tussen de apparaten die je van tevoren goed door wilt nemen. Zo weet je zeker dat je de saturatiemeter kiest die bij jouw gebruikssituatie past.

  • Wil je voorgaande metingen opslaan?
  • Wil je jouw resultaten in een bijbehorende app bekijken?
  • Heb je hulp nodig bij het uitvoeren van de meting?
  • Gebruik je de saturatiemeter ook onderweg?

Wil je voorgaande metingen opslaan?

Saturatiemeter

Veel saturatiemeters hebben een geheugenfunctie. Hiermee sla je de resultaten van een meting op, zodat je ze achteraf rustig bekijkt. Hoe meer geheugenplaatsen de saturatiemeter heeft, hoe meer metingen je opslaat. Dit is handig als je een patroon probeert te ontdekken in het zuurstofgehalte in je bloed of in je hartslag.

Wil je inzicht krijgen met een app?

Resultaten saturatiemeter

Wil je de resultaten van je metingen nog overzichtelijker bij de hand houden? Dan moet je een saturatiemeter kopen die je verbindt met een app of met een softwareprogramma. Hiermee krijg je meer inzicht in je resultaten, omdat je de meetwaardes van je saturatie en hartslag in grafieken en tabellen afleest. Ook neem je met een app de resultaten van je metingen gemakkelijker mee naar de dokter.

Heb je hulp nodig bij de meting?

Saturatiemeter om vinger

Heb je nog nooit een saturatiemeter gebruikt of vind je het moeilijk om het apparaat om je vinger te bevestigen? Dan gebruik je een saturatiemeter met een alarmfunctie. Via een lichtsignaal of een geluid zie je dan direct of je de saturatiemeter verkeerd hebt bevestigd. Dit maakt de kans kleiner dat je een onnauwkeurige meting uitvoert.

Wil je het apparaat onderweg gebruiken?

Saturatiemeter om nek

Sommige saturatiemeters worden geleverd met een koord of een compacte tas, zodat je het apparaat eenvoudig meeneemt. Zo vergeet je minder snel om je saturatie of hartslag te meten als je een dagje op pad gaat. Ook tijdens het sporten draag je de saturatiemeter gemakkelijk bij je met een draagkoord of een heuptasje.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 21.893 beoordelingen