The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kevin

Advies over trimmen met een scheerapparaat

Er zijn 2 verschillende manieren van trimmen. Toch noemen we ze hetzelfde. Het verschil zit 'm in het feit dat je bij de ene manier haren verkort en bij de andere manier haren weghaalt. Je hebt voor elke toepassing een ander onderdeel nodig: een trimopzetstuk of een precisietrimmer.

1. Trimmen

Philips SmartClick baardtrimopzetstuk

Baardtrimopzetstuk

Met een baardtrimopzetstuk verkort je daadwerkelijk baardharen tot de gewenste lengte. Het opzetstuk creëert namelijk een afstand tussen de scheermessen en de huid. Als je vervolgens over je baard gaat, scheer je dus niet de hele haar af, maar een gedeelte ervan. Handig als je een 3 dagen baardje wilt dragen.

Braun precisieopzetstuk

Precisieopzetstuk

Net als bij een trimopzetstuk klik je een precisieopzetstuk ook op je scheerapparaat. Doordat een precisietrimmer kleinere tandjes heeft en smaller is dan een reguliere scheerkop, ben je in staat om moeilijke plekjes bij te werken, te detailleren en symmetrische lijnen te creëren.

2. Detailleren

Braun uitschuifbare precisietrimmer

Uitschuifbare precisietrimmer

Er zijn ook scheerapparaten waarbij de precisietrimmer is geïntegreerd. Dat is dan vaak aan de achterkant van de shaver. Daar schuif of klap je de trimmer in 1 beweging uit. Handig, want zo heb je de trimmer altijd bij de hand.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.768 beoordelingen