The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Thamara

Hoe ontkalk ik mijn Senseo Original?

Een Senseo Original ontkalken doe je door de machine 2 keer te behandelen met ontkalker. Vervolgens spoel je hem ook 2 keer schoon met kraanwater. Wat je hier precies voor nodig hebt en hoe je dit doet, leg ik je hier stap voor stap uit.

Wat heb ik nodig?

Senseo ontkalken
 • Zakje Senseo ontkalker
 • Opvangbak met een inhoud van minimaal 1,5 liter
 • Maatbeker
 • Gebruikte koffiepad

Ontkalken

 1. Vul de maatbeker met 1 liter water en roer hier 50 gram van het zakje ontkalker doorheen. Wanneer het poeder helemaal is opgelost giet je het mengsel in het waterreservoir van de Senseo.

 2. Plaats het reservoir terug op de machine en zet de opvangbak onder de uitloop. Zorg ervoor dat de bak een minimale inhoud van 1,5 liter heeft.

 3. Zet de Senseo aan door op de aan/uitknop te drukken. Je ziet dat de machine aan het opwarmen is door het knipperende lampje. Wanneer het lampje onafgebroken brandt is de machine volledig opgewarmd en klaar voor gebruik.

 4. Plaats de 1-kops padhouder in de machine en leg hier een gebruikte koffiepad op. Sluit het deksel en druk op de 2-kops knop. De machine begint nu door te lopen. Wanneer de machine klaar is, laat je deze opnieuw opwarmen tot het lampje weer onafgebroken brandt. Druk nogmaals op de 2-kops knop en laat de machine weer doorlopen. Wanneer het reservoir leeg is, ben je klaar met de eerste ontkalkcyclus.

 5. Herhaal nu de stappen 1, 2, 3 en 4 om de tweede ontkalkcyclus uit te voeren. Wanneer het reservoir weer leeg is, dan ben je klaar om de Senseo te spoelen.

Spoelen

 1. Spoel het waterreservoir om en vul deze tot de MAX indicatie met kraanwater. Plaats het reservoir weer terug op de machine.

 2. Zet de opvangbak onder de uitloop en laat de machine weer opwarmen tot het lampje onafgebroken brandt.

 3. Druk op de 2-kops knop om de Senseo door te spoelen met het kraanwater. Als de machine klaar is, wacht je tot deze weer opgewarmd is en het lampje onafgebroken brandt. Druk wederom op de 2-kops knop om de machine nogmaals door te laten lopen. Herhaal dit tot het reservoir leeg is.

 4. Herhaal stap 8 om de Senseo voor de tweede keer door te spoelen met water.

 5. Je bent nu klaar met ontkalken. Vergeet niet om de gebruikte pad nog even weg te gooien.

Thamara
Artikel van:
Thamara Koffiemachinespecialist.

© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 14.088 beoordelingen