The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Hoe kies je een slimme speaker voor in de slaapkamer?

Een slimme speaker die ‘s ochtends de lampen en je thermostaat aanzet. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dit behoort inmiddels niet meer tot een futuristische films van vroeger. Er zijn veel mogelijkheden met een slimme speaker in je slaapkamer. In dit artikel lees je er alles over. Een slimme speaker die ‘s ochtends de lampen en je thermostaat aanzet.

Waarom een slimme speaker in je slaapkamer?

Wifi speaker in gebruik

Een slimme speaker in je slaapkamer bedien je met je stem of met een app. Dit is handig als je al in bed ligt maar toch nog naar je favoriete podcast wil luisteren. Zo hoef je niet weer op te staan om de speaker te bedienen. Ook koppel je een slimme speaker aan andere wifi speakers in de woning voor een multiroom opstelling.

Kies een compact formaat

Wifi speaker in gebruik

Een wifi speaker heeft een compact formaat. Deze is precies groot genoeg om een slaapkamer van 30 vierkante meter of kleiner te voorzien van geluid. Heb je een slaapkamer die groter is? Kies dan voor een groot exemplaar of een stereopaar. Je koppelt 2 wifi speakers eenvoudig aan elkaar via de app of Google Home.

Bedien de speaker via een app

Wifi speaker in gebruik

Een groot aantal slimme speakers beschikt over een eigen app. Zo wordt de installatie heel eenvoudig. De app zegt namelijk precies wat je moet doen. Ook koppel je meerdere speakers aan elkaar of voeg je je slimme speaker toe aan een soundbar voor beter geluid bij je televisie. Het voordeel van een eigen app, is dat de meeste beschikken over een equalizer. Hiermee pas je handmatig de bas, hoge tonen en middentonen aan.

Bedien de speaker met je stem

Wifi speaker in gebruik

Een speaker met een ingebouwde spraakassistent beschikt over een microfoon. Hiermee stuur je de speaker aan met stemcommando’s. Vraag de speaker bijvoorbeeld het volgende nummer af te spelen of het volume hoger te zetten. Koppel de speaker aan je slimme woning via Google Home en je stuurt al je slimme apparaten aan via de speaker. Zeg bijvoorbeeld ‘Hey Google, doe de lampen uit’ als je de deur uitgaat.

Waarom Google Assistant compatible?

Wifi speaker in gebruik

Wanneer je speaker alleen Google Assistant compatibel is, bevat deze geen ingebouwde microfoon. Je kan dus niet tegen de speaker praten. Wel voeg je de speaker toe aan je slimme huis via Google Home. Via een apparaat met ingebouwde spraakassistent stuur je de speaker aan. Je zet hem bijvoorbeeld uit en aan of kiest een andere playlist.

Kies een smart home hub

Smart home hub

Wil je liever al je slimme apparaten aansturen en is geluidskwaliteit niet je prioriteit? Dan kies je voor een smart home hub. Deze koppelt al je slimme apparaten aan elkaar. Zo bedien je je lampen, thermostaat, deurbel en eventueel je speaker met je stem.

Ga voor een slimme speaker bundel

Slimme speaker bundel

Ben je nu helemaal enthousiast geworden van deze slimme speakers? Neem dan eens een kijkje bij de slimme speaker bundels. Zo haal je in één keer meerdere slimme speakers in huis. Creëer een stereopaar, multiroom opstelling of zelfs een thuisbioscoop met verschillende speakers.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.849 beoordelingen