The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Gaby

Advies over smart tandenborstels

Smart tandenborstels zijn in opkomst. We scharen verschillende typen tandenborstels onder de noemer van smart. Maar dat betekent niet dat ze allemaal hetzelfde kunnen. In dit artikel leg ik je uit wat de verschillen zijn, zodat jij de beste smart tandenborstel voor jou kiest.

Smart

Smart feedback op frequentie

De eerste gradatie van smart tandenborstels geven jou feedback op de frequentie waarin je poetst. Door de Bluetooth koppeling herkent de app op je smartphone wanneer je de tandenborstel aan en uit zet. Aan de hand van deze informatie zie je op de app dus hoe lang je nog moet poetsen om de aanbevolen poetstijd vol te maken.

Smarter

Oral-B Smart Tandenborstel

Via smartphonecamera

Dit type smart tandenborstel gebruik je in combinatie met je smartphone camera. Via een meegeleverde smartphonehouder klik je jouw smartphone op de badkamerspiegel en je start de bijbehorende app. De app laat vervolgens een timer zien zodat je weet hoe lang je nog moet poetsen en geeft daarnaast aan of je elke zone in je mond lang genoeg poetst.

Philips Smart tandenborstel

Via microchip

Dit type smart tandenborstel beschikt over een microchip in de opzetborstel. Dankzij deze microchip meet de tandenborstel heel nauwkeurig welke zone je poetst, of je niet te hard drukt en of je wel de juiste poetsbeweging maakt. De chip slaat alle gegevens op, dus je hoeft niet altijd je telefoon bij de hand te hebben. Zodra je de tandenborstel namelijk weer synct met je telefoon, stuurt de tandenborstel alle gegevens naar de app. Op die app zie je overigens ook wat de status is van de opzetborstel en wanneer het tijd is deze te vervangen.

Conclusie

Heb je een smart tandenborstel op het oog, dan is het belangrijk om een afweging te maken hoe uitgebreid je graag feedback op je poetsgedrag wilt hebben. Wil je enkel weten of je wel lang genoeg poetst, dan is de eerste gradatie smart voor jou voldoende. Wil je graag meer advies over de druk die je hoort uit te oefenen of de beweging die je met de tandenborstel moet maken? Kies dan voor de tweede gradatie smart. In dit geval zijn smart tandenborstels met microchip het meest nauwkeurig.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.319 beoordelingen