The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Donato

Hoe maak ik een groep van twee of meer Sonos speakers?

Je hebt 2 of meer Sonos speakers in huis en wilt deze aan elkaar koppelen. Zo zorg je ervoor dat zij dezelfde muziek afspelen. Deze optie is handig wanneer je een feestje geeft of in meerdere ruimtes tegelijkertijd dezelfde muziek wilt beluisteren. In de volgende stappen leg ik je uit hoe je snel en eenvoudig meerdere speakers aan elkaar koppelt in een groep.

Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig?
  • 2 of meer Sonos speakers die op hetzelfde netwerk geïnstalleerd zijn. Moet je je Sonos speakers nog installeren? Klik dan hier.
  • De Sonos Controller app op je smartphone of tablet.

Stap 1: open de Sonos controller app

Stap 1: open de Sonos controller app

Pak je smartphone of tablet en open de Sonos Controller app. Zorg ervoor dat je apparaat met hetzelfde wifi netwerk verbonden is als je Sonos speakers.

Stap 2: tik op de naam van de speaker

Stap 2: tik op de naam van de speaker

Boven in het scherm staat de naam van de speaker waarop je momenteel muziek afspeelt. Tik hierop.

Stap 3: tik op Groep

Stap 3: tik op Groep

Je ziet nu een lijst met alle speakers in je netwerk. Tik op Groep achter 1 van de speakers waarop je muziek wilt afspelen.

Stap 4: selecteer de speakers

Stap 4: selecteer de speakers

Je ziet nu een lijst met alle beschikbare speakers voor deze groep. Door op het bolletje voor de speaker te tikken, voeg je een speaker toe of verwijder je deze juist. Als het bolletje rood is met een vinkje erin, is deze toegevoegd aan de groep.

Stap 5: tik op Klaar

Stap 5: tik op Klaar

Tik rechtsboven op Klaar. Je bent nu weer terug in de lijst met alle speakers in je netwerk.

Stap 6: tik op de groep

Stap 6: tik op de groep

In de lijst zie je nu dat 2 (of meer) speakers samengevoegd zijn. Tik deze groep aan.

Stap 7: speel een nummer af

Stap 7: speel een nummer af

We gaan nu testen of de groep werkt. Speel een nummer af in de Sonos Controller app en controleer of je via alle speakers in de groep muziek hoort.

Je bent klaar

Je hebt nu een groep gemaakt. Zodra je deze kiest, stuur je muziek naar alle speakers binnen de groep. Als je speakers wilt toevoegen of verwijderen uit de groep dan pas je deze eenvoudig aan. Tik weer op de Groep knop en zet de gewenste vinkjes aan of uit. Als je het volume van een individuele speaker wilt aanpassen, dan tik je in het afspeelmenu eenmaal op de volumebalk. In het volgende scherm pas je het volume van elke speaker apart aan. Wil je weten hoe je van 2 speakers een stereopaar maakt? Klik dan op onderstaande knop.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 15.478 beoordelingen