The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Donato

Hoe maak ik een groep van twee of meer Sonos speakers?

Je hebt 2 of meer Sonos speakers in huis en wilt deze aan elkaar koppelen. Zo zorg je ervoor dat zij dezelfde muziek afspelen. Deze optie is handig wanneer je een feestje geeft of in meerdere ruimtes tegelijkertijd dezelfde muziek wilt beluisteren. In de volgende stappen leg ik je uit hoe je snel en eenvoudig meerdere speakers aan elkaar koppelt in een groep.

Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig?
  • 2 of meer Sonos speakers die op hetzelfde netwerk geïnstalleerd zijn. Moet je je Sonos speakers nog installeren? Klik dan hier.
  • De Sonos Controller app op je smartphone of tablet.

Stap 1: open de Sonos controller app

Open de Sonos controller app

Pak je smartphone of tablet en open de Sonos Controller app. Zorg ervoor dat je apparaat met hetzelfde wifi netwerk verbonden is als je Sonos speakers.

Stap 2: open de instellingen

instellingen openen

Klik rechtsonderin op het tandwiel icoon om de instellingen te openen. Ga naar systeem en klik op groepen.

Stap 3: tik op Groups

tik op Groep

Klip op Create Group om een nieuwe groep aan te maken.

Stap 4: selecteer de speakers

selecteer de speakers

Je ziet nu een lijst met alle beschikbare speakers voor deze groep. Door op het bolletje voor de speaker te tikken, voeg je een speaker toe of verwijder je deze juist. Wanneer je de speakers die je toe wil voegen hebt geselecteerd klik je op Save. De speakers zijn nu toegevoegd in een groep.

Stap 5: speel een nummer af

Stap 7: speel een nummer af

We gaan nu testen of de groep werkt. Speel een nummer af in de Sonos Controller app en controleer of je via alle speakers in de groep muziek hoort.

Je bent klaar

Je hebt nu een groep gemaakt. Zodra je deze kiest, stuur je muziek naar alle speakers binnen de groep. Als je speakers wilt toevoegen of verwijderen uit de groep dan pas je deze eenvoudig aan. Tik weer op de Groep knop en zet de gewenste vinkjes aan of uit. Als je het volume van een individuele speaker wilt aanpassen, dan tik je in het afspeelmenu eenmaal op de volumebalk. In het volgende scherm pas je het volume van elke speaker apart aan. Wil je weten hoe je van 2 speakers een stereopaar maakt? Klik dan op onderstaande knop.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.186 beoordelingen