The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Rik

Specialisten review van de Sennheiser Momentum True Wireless

De Sennheiser Momentum True Wireless zijn volledig draadloze oordopjes voor de kritische muziekliefhebber. Althans, dit beweert Sennheiser zelf. Ik ben benieuwd of de oordopjes deze belofte waarmaken en de geluidskwaliteit echt zo goed is. De specificaties liegen er in ieder geval niet om: 7 millimeter drivers, aptX en een frequentiebereik van 5 tot 21.000 Hertz. Ik ben erg nieuwsgierig.

In het kort

In ear | 4 uur batterijduur | Waterbestendig
249,-
niet meer leverbaar
  • Je streamt muziek draadloos in cd kwaliteit dankzij de Bluetooth codec aptX.
  • Neem telefoongesprekken aan en bedien de muziek met je stem via de voice control functie.
  • Het ontwerp laat omgevingsgeluid door, waardoor je buiten veilig kunt fietsen en (hard)lopen.
  • De bediening op de oorschelpen is in het begin even wennen.

Eerste indruk: uit de doos

Eerste indruk: Sennheiser Momentum True Wireless

Ik vind het ontwerp van de oordoppen er stijlvol uitzien: eenvoudig, maar toch elegant. De grootte is vergelijkbaar met die van andere exemplaren. Zelf prefereer ik dit ronde ontwerp boven het tandenborstelvormige ontwerp van Apple. De oordopjes beschikken niet over een oorclip. Toch klemmen de doppen zich stevig in mijn oorschelp wanneer ik ze in doe en een kwartslag draai. Verder zitten er een stevig oplaadstation, extra maten doppen en een oplaadkabel in de doos.

Volledig draadloos

Volledig draadloos: Sennheiser Momentum True Wireless

De bewegingsvrijheid die ik ervaar met volledig draadloze oordopjes vind ik heerlijk. Ik vrees niet langer dat ik met een snoer achter de deurklink blijf hangen. Dankzij Bluetooth 5.0 is de verbinding met mijn telefoon stabiel en het bereik groter. De oordopjes onthouden 8 audio apparaten. Hierdoor wissel ik feilloos tussen al mijn Bluetooth apparaten. Door de stem- en touch bediening laat ik mijn iPhone in mijn zak wanneer ik naar het volgende nummer schakel.

Geluidskwaliteit

Geluidskwaliteit: Sennheiser Momentum True Wireless

Ik ben echt onder de indruk van het geluid. Na het testen van verschillende genres durf ik met zekerheid te zeggen dat je als kritische luisteraar veilig zit met dit exemplaar. De dynamiek klinkt naar mijn smaak vele malen beter dan die van de competitie. Ik hoor geen ruis op de achtergrond. Ieder geluid is helder hoorbaar en de bas klinkt vol. Ook als ik het volume hoog zet, blijft de klank intact.

Accuduur

Accuduur: Sennheiser Momentum True Wireless

Qua accuduur scoort dit oordopje gemiddeld. Met een volle accu gaan de doppen 4 uur mee. Wanneer je de gebruiksuren uit de laadcase erbij optelt, gebruik je de doppen zo’n 12 uur. Voor mij persoonlijk werkt dit uitstekend. Ik las graag korte pauzes in tijdens het luisteren. De snellaadfunctie heeft mij ’s ochtends al een aantal keer uit de brand geholpen. Na een kwartier laden, kan ik de doppen weer een uur gebruiken. Een complete oplaadcyclus duurt 1,5 uur.

Draagcomfort

Draagcomfort: Sennheiser Momentum True Wireless

Ondanks dat de oordoppen geen oorclips hebben, zitten ze stevig mijn oren. De behuizing past precies in mijn gehoorgang. Ze zitten comfortabel. Ook wanneer ik ze de gehele dag gebruik. Ik denk zelfs dat ik met deze oordoppen af en toe kan hardlopen. De siliconen doppen vervang ik voor een grotere maat. Dit zorgt voor een stevigere bevestiging en draagt eraan bij dat ik de muziek beter hoor. Wanneer je gevoelige oren hebt, is dit oordopje iets voor jou.

Sennheiser Smart Control Applicatie

App: Sennheiser Momentum True Wireless

Het is tijd om de app te verkennen, dus ik open de applicatie. Ik stel in dat de muziek stopt met spelen wanneer ik 1 van de oordopjes uit mijn oor verwijder. Handig voor tijdens het afrekenen in de supermarkt. Ook zie ik de batterijstatus van het linker en rechter exemplaar. Het bedienen van de equalizer is eenvoudig. Ik accentueer eenvoudig de juiste frequenties. Omdat ik het geluid al erg fijn vind, zet ik de instellingen weer zoals ze stonden.

Extra’s

Extra's: Sennheiser Momentum True Wireless

De touch bediening reageert snel en is gevoelig. Het is wel even wennen. Dat komt omdat er veel bedieningsmogelijkheden zijn. Ik vind het fijn dat er diepgang in de bediening zit, want ik wil minder met mijn smartphone werken. Wanneer ik op straat loop en het verkeer om mij heen raast, besluit ik de Transparant Hearing functie te testen. De oordopjes laten nu op subtiele wijze omgevingsgeluid door. Het is zo eenvoudiger om het verkeer om mij heen te signaleren.

Conclusie

Qua geluidskwaliteit laat de Momentum True Wireless de competitie achter zich. Dit zijn oordoppen die ik mijzelf op dagelijkse basis zie gebruiken. Als ik meer zou sporten, had ik een opzetstukje met oorclip gewaardeerd. Maar ook zonder oorclip klemt het exemplaar stevig in mijn oren. Zoek je een volledig draadloos oordopje en hecht je veel waarde aan geluidskwaliteit? Dan is de Sennheiser Momentum True Wireless iets voor jou.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.169 beoordelingen