The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Specialisten review Sonos Arc

Een langverwachte en populaire lancering: de Sonos Arc. De nieuwe soundbar van Sonos hield de gemoederen al even bezig. Officieel is het niet de opvolger van de Sonos Playbar en de 2 hebben dan ook een aantal grote verschillen. De Arc heeft een compleet ander design en beschikt over Dolby Atmos. Ik heb de soundbar getest en je leest hier wat ik ervan vind.

Sonos Arc Zwart

5 kanaals | Hdmi aansluiting | Streamt via wifi
899,-
tijdelijk uitverkocht
  • Dolby Atmos stuurt effecten via het plafond naar je luisterpositie, waardoor het geluid extra ruimtelijk klinkt.
  • Met de ingebouwde Google Assistant stuur je de soundbar aan via spraakopdrachten.
  • Via Trueplay stem je het geluid van je speaker af op de akoestiek van de kamer.
  • De soundbar beschikt niet over bluetooth waarmee je jouw smartphone met de bar verbindt.

Eerste indruk van de Sonos Arc

Eerste indruk Sonos Arc

Wanneer de soundbar bij mij thuis wordt geleverd, is het eerste wat ik zie een massale, lange doos. Tijdens het uitpakken kom ik erachter dat hier geen gebakken lucht in zit. De soundbar is met zijn 6,35 kilogram en lengte van bijna 115 centimeter al 25 centimeter langer dan de Playbar. Het design is iets nieuws en doet mij denken aan de Sonos Move. De soundbar heeft namelijk afgeronde hoeken en is compleet zwart (of wit). De bekende bedieningsknoppen zitten weer bovenop.

De installatie verloopt eenvoudig

Installatie van Sonos Arc

Ik heb inmiddels al heel wat Sonos producten geïnstalleerd en ook deze keer stelt de installatie niet teleur. In mijn nieuwe Sonos app volg ik de instructies en binnen 15 minuten is mijn soundbar verbonden met de tv. Wanneer je minder ervaring hebt of als dit je eerste Sonos product is, ben je misschien 20 tot 30 minuten bezig. Het fijne aan dit product vind ik dat je 1 kabel gebruikt voor stroom en 1 kabel om hem te verbinden met je tv. Verder geen poespas.

Geluid van alle kanten tijdens een film of serie

Serie kijken met Sonos Arc

Ik heb zin om Stranger Things te kijken. Dat is gelijk een goede serie om de woofers en tweeters van de Arc mee te testen. De dialogen zijn helder en ik mis geen details. Wanneer de chaos uitbreekt, word ik door de dreunende bassen meegenomen in de sensatie. Een explosie lijkt dwars door me heen te gaan. De Arc beschikt over 5 kanalen. Eerst ben ik sceptisch, maar als ik gefluister achter mij hoor, ben ik toch wel onder de indruk.

Stadion gevoel tijdens een sportwedstrijd

Sportwedstrijd kijken met Sonos Arc

Wanneer ik naar een baseball wedstrijd kijk, lijkt het toch of ik een beetje in het stadion zit. De commentator klinkt helder en duidelijk, maar wel met het stadion gevoel alsof hij door een klassieke microfoon praat. Het volume van de Arc kan ontzettend hoog, waardoor je zelfs in een grote ruimte met al je vrienden je favoriete wedstrijd kan kijken. Niemand mist een detail.

Levensecht geluid bij een concert

Concert kijken met Sonos Arc

Met de Rolling Stones tour door Zuid-Amerika test ik de geluidskwaliteit tijdens een concert. Ook hier lijk ik midden in het publiek te staan. Gejoel komt zowel voor als achter me vandaan. Het is niet mooier gemaakt dan het is. De band klinkt realistisch, de details van de basgitaar en de bassen van het drumstel daveren uit de soundbar. Het bonzen en galmen van de zaal komt goed naar voren waardoor het concert levensecht lijkt.

Spraakassistent en connectiviteit

Sonos Arc gebruikt Google Assistant

De Sonos Arc beschikt over een ingebouwde spraakassistent. Dit bekent dat je zowel de bar als andere speakers of slimme apparaten in je woning aanstuurt via je stem. Via de gebruiksvriendelijke Sonos App koppel je meerdere speakers aan elkaar en creëer je bijvoorbeeld een home cinema set of multiroom opstelling. Ook gebruik je de app voor het bewerken van de geluidsweergave of om te luisteren naar de Sonos Radio. Dit is een speciale radiodienst voor alle Sonos gebruikers.

Breid uit met subwoofer of achterspeakers

Sonos Arc uitbreiding

Zoals eerder benoemd, geeft Sonos aan dat de Arc over 5 kanalen beschikt. Dit levert volgens Sonos een surround sound, uit enkel de soundbar. Echt surround geluid vind ik het niet, maar het geluid klinkt wel een stuk ruimtelijker. Stereogeluid geeft het in elk geval wel. Wil je zeker zijn van een surround ervaring, kies dan voor 2 achterspeakers zoals de Sonos One. En wanneer je naar een diepere bas wilt luisteren, breid je eenvoudig uit met een Sonos Sub.

Conclusie

5 kanaals | Hdmi aansluiting | Streamt via wifi
899,-
tijdelijk uitverkocht

Dat de Sonos Arc een nieuwe krachtpatser is in de Sonos familie, dat is duidelijk. Alleen al qua formaat en design maakt de soundbar indruk. Wanneer ik de bar aansluit, word ik ook niet teleurgesteld. Dankzij Dolby Atmos, de 8 woofers en de 3 tweeters komt het geluid van verschillende kanten. Ik meen zelfs af en toe het geluid achter me te horen. De Arc was het wachten én is het prijskaartje zeker waard.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.164 beoordelingen