The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

7 tips om meer plezier van je Sonos systeem te beleven

Je hebt een Sonos systeem om te genieten van draadloze muziek. Met deze praktische tips helpen we je om nog meer plezier van je Sonos systeem te beleven.

7 tips voor je Sonos speaker

Sonos speaker testen

Hieronder lees je 7 tips voor meer plezier met je Sonos systeem.

Tip 1: bedien via Google Assistant

Tip 2: streamingdienst kiezen

Tip 3: afspeellijst maken

Tip 4: muziek bedienen zonder telefoon

Tip 5: slapen en wakker worden met je favoriete muziek

Tip 6: lampje uitschakelen

Tip 7: systeem uitbreiden

Tip 1: bedien je speakers via Google Assistant

Sonos Google Assistant

Via de ingebouwde Google Assistant bij de Sonos Beam en de Sonos One, bedien je de speakers spraakgestuurd. Vraag de Assistant om een nummer af te spelen of te pauzeren. Andere vragen die je kunt stellen zijn vragen over het weer, verkeer, het laatste nieuws of je eigen Google agenda. Heb je andere speakers dan de Beam en One? Dan koppel je deze aan een Google Home speaker om de spraakbediening te gebruiken.

Tip 2: kies de juiste streamingdienst

Tip 1: kies de juiste streamingdienst

Je hebt ooit een abonnement aangeschaft op een streamingdienst en hier verder niet naar omgekeken. In de afgelopen jaren zijn er echter heel veel nieuwe diensten bij gekomen. Elke heeft zijn eigen voor- en nadelen. Neem dus de tijd om de juiste dienst uit te kiezen. De meeste aanbieders bieden een gratis proefabonnement aan, zodat je zonder risico nieuwe diensten uitprobeert.

Tip 3: maak afspeellijsten

Tip 2: maak afspeellijsten

In de Sonos app maak je afspeellijsten voor elke gelegenheid, zoals een feestje of juist een rustig avondje op de bank. Zet al je favoriete nummers in een lijst en je hoeft voortaan niet meer elk nummer apart op te zetten. Wanneer je na een lange dag thuiskomt, speel je met 1 druk op de knop deze lijst af.

Tip: gebruik je verschillende streamingdiensten? Met de afspeellijsten van Sonos maak je moeiteloos een afspeellijst met nummers uit verschillende diensten.

Tip 4: bedien je muziek zonder telefoon

Tip 3: bedien je muziek zonder telefoon

Heb je je smartphone even niet bij de hand? Geen probleem. Druk 2 keer op de mute of play knop van je speaker en kies het volgende nummer van je afspeellijst.

Tip 5: word wakker en ga slapen met je favoriete muziek

Tip 4: word wakker en ga slapen met je favoriete muziek

Gebruik de Sleep en Alarm functies in de Sonos app om automatisch de muziek te stoppen of juist aan te zetten. Met de Sleep functie zet je het systeem automatisch uit na een ingestelde tijd. Hiermee kun je gerust in slaap vallen terwijl je naar je favoriete muziek luistert. De volgende ochtend zorg je er met de Alarm functie voor dat het systeem automatisch jouw favoriete ochtendmuziek opzet.

Tip 6: schakel het lampje uit

Tip 5: schakel het lampje uit

Alle speakers van Sonos hebben een wit lampje dat aangeeft dat de speaker met je netwerk verbonden is. Dit lampje kan erg storend zijn wanneer je gaat slapen of een film aan het kijken bent. In de Sonos app schakel je dit lampje gemakkelijk uit.

Tip 7: breid je systeem uit

Tip 6: breid je systeem uit

Het Sonos systeem biedt veel uitbreidingsmogelijkheden. Maak bijvoorbeeld een stereopaar of een compleet surround systeem in je woonkamer. Of wil je misschien je oude hifi speakers toevoegen aan je multiroom systeem? Klik op onderstaande knop voor een overzicht van alle uitbreidingsmogelijkheden.

Bekijk alle Sonos producten

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.522 beoordelingen