The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tamara

Specialisten review van de Sony WH-1000XM3

De Sony WH-1000XM3 is de opvolger van de award winnende noise cancelling hoofdtelefoon WH-1000XM2. Natuurlijk ben ik erg benieuwd naar dit opvolgende model en heb ik hem met enthousiasme getest. Mijn bevindingen over de koptelefoon lees je terug in dit artikel.

Eerste indruk

Eerste indruk

Wat mij als eerste opvalt aan de Sony WH-1000XM3 is dat hij compacter is dan de voorgaande modellen. De hoofdband lijkt meer foam te hebben en de bedieningsknoppen zien er anders uit. Over het algemeen is het design strak en oogt de koptelefoon comfortabel.

De installatie: even klikken

Koptelefoon verbinden

Aangezien ik vaker koptelefoons gebruik, weet ik dat de installatie even zoeken is. Bij deze koptelefoon is dat ook het geval. Je houdt de aan knop ingedrukt tot een paar seconden na het activeren van de koptelefoon. Na enkele seconden vindt mijn smartphone de koptelefoon in het Bluetooth menu. Even klikken op WH-1000XM3 en de koptelefoon is verbonden met mijn smartphone.

Het geluid: noise cancelling en ambient sound

Bedieningsknoppen

Het geluid is duidelijk verstaanbaar en geruisloos en er is een bas aanwezig. Verschillende muziekstijlen komen tot hun recht met deze koptelefoon. De koptelefoon beschikt over 2 opties voor het geluid. De eerste optie is noise cancelling. Hiermee sluit je geluid uit de omgeving af. Dit is prettig wanneer je je moet concentreren of wanneer je in een luidruchtige omgeving bent. De tweede optie is ambient sound. Geluid uit je omgeving wordt juist versterkt, bijvoorbeeld stemgeluiden. Zo blijven collega's toch verstaanbaar.

Bediening: touch bediening

Touch bediening

Deze koptelefoon heeft een meer gevoelige touch bediening dan de voorgangers. Het volume pas je aan via de rechteroorschelp. Dit doe ik door met mijn vinger van boven naar beneden te vegen. Veeg ik van links naar rechts dan verandert het nummer. Als ik mijn hand tegen de rechteroorschelp houd, pauzeert de noise cancelling. Hierdoor kan ik een collega te woord staan. Met de bedieningsknoppen zet ik de koptelefoon aan of uit, activeert Bluetooth, ambient sound en noise cancelling en hoor ik wat het percentage van de batterij is.

Draagcomfort: sluit goed aan

Draagcomfort

De koptelefoon zit comfortabel dankzij de kussens op de oorschelpen en in de hoofdband. Ik vond zelf dat de koptelefoon goed aansluit aan je hoofd. De hoofdband is verstelbaar, waardoor deze koptelefoon voor iedereen geschikt is. Wanneer ik klaar ben met luisteren, klap ik de oorschelpen in. Zo berg ik hem eenvoudig op in de meegeleverde etui.

Samengevat

Over ear | 30 uur batterijduur | Topklasse noise cancelling
229,-
op voorraad

Sony maakt mijn verwachtingen waar. Een strak uitstralende koptelefoon die comfortabel zit en een eenvoudige bediening heeft. De noise cancelling is beter dan bij het vorige model en het basgeluid is krachtig. De koptelefoon kan nu ook aan blijven staan zonder Bluetooth verbinding. Handig wanneer je even wilt slapen in het vliegtuig, de noise canceling wilt gebruiken, maar geen muziek op hebt staan. De bedieningsknopjes vind ik minder dan bij voorgaande modellen, maar dat is wel echt een persoonlijk smaak dingetje.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen