The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nadie

Wat heb je nodig om de auto te stofzuigen?

Liggen de koekkruimels van de kinderen in de auto of springt er wel eens enthousiast een viervoeter achterin? Dan moet je regelmatig de auto stofzuigen. Een speciale auto stofzuiger bestaat helaas niet, maar met de juiste opzetstukken kom je met een gewone stofzuiger een heel eind.

Kruimelzuiger of steelstofzuiger

Kruimelzuiger bij je steelstofzuiger

Wil je niet afhankelijk zijn van een snoer, dan is een steelstofzuiger voor jou misschien een goede keuze. Dit is een stofzuiger met een accu. Zorg wel dat je een steelstofzuiger kiest met een ingebouwde kruimelzuiger, lange accuduur en genoeg opzetborstels. Zo weet je zeker dat je heel de auto stofzuigt voordat de accu leeg is. Ook kan je ervoor kiezen om de mogelijkheden van je huidige stofzuiger uitbreiden door extra accessoires aan te schaffen.

Snoerlengte

Stofzuiger met lang snoer

Wil je stofzuigen met de reguliere stofzuiger, dan is een stofzuiger met een lang snoer handig. Hoe langer het snoer is, hoe minder verlengsnoeren je nodig hebt. Kijk voor stofzuigers met minimaal 8 meter aan snoerlengte. Door de lengte van de stofzuigerslang snoep je nog enkele meters mee. Zo heb je een actieradius van meer dan 10 meter en hierdoor heb je meer bewegingsruimte.

Kierenzuigmond (flexibel/verstelbaar)

Flexibele kierenzuigmond

De meeste stofzuigers hebben een kierenzuigmond. Dit is een smalle zuigmond waarmee je gemakkelijker bij moeilijk te bereiken plekken komt. Bij het schoonmaken van de auto gebruik je deze zuigmond bijvoorbeeld om tussen de autostoelen te komen. Om dit nog gemakkelijker te maken, zijn er ook flexibele kierenzuigmonden. Deze buig je in elke gewenste hoek zodat je overal net even beter bij komt.

Meubelzuigmond

Meubelzuigmond stofzuiger

Voor de grote oppervlakken in de auto gebruik je de meubelzuigmond. Dit is eigenlijk een kleine versie van de reguliere zuigmond. Met deze borstel zuig je de bekleding van de autostoelen schoon, maak je de hoedenplank stofvrij of zuig je de matten die op de grond liggen. Deze borstel is bijna altijd standaard meegeleverd met de stofzuiger, maar is ook los te bestellen.

Mini turboborstel

miniborstel stofzuiger

Gaan er regelmatig huisdieren mee in de auto, dan slingeren er ook dierenharen rond. Om deze gemakkelijk van de bekleding te verwijderen, heb je een iets krachtigere borstel nodig. Een gemotoriseerde miniborstel of mini-turboborstel komt dan goed van pas. Als je vaak gras of ander grof vuil in de auto hebt is deze borstel ook aan te raden.

Zachte afstofborstel

Zachte afstofborstel van een stofzuiger

Sommige oppervlakken in een auto zijn kwetsbaar, zoals het dashboard, de spiegels of de binnenkant van de deur. Om ook deze onderdelen stofvrij te maken gebruik je een zachte afstofborstel. De zachte haren van deze borstel voorkomen namelijk krassen. Je gebruikt deze borstel overigens ook om andere onderdelen te stofzuigen, bijvoorbeeld ventilatieroosters of geluidsboxen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen