The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nadie

Wat heb ik nodig om mijn auto te stofzuigen?

Liggen de koekkruimels van de kinderen in de auto of springt er wel eens enthousiast een viervoeter achterin? Dan moet je regelmatig de auto schoonmaken. Om dit zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben stofzuigers verschillende opzetstukken. Welke je gebruikt om bijvoorbeeld de stoelbekleding schoon te maken of de kofferbak te stofzuigen vertel ik je in dit artikel.

(flexibele) kierenzuigmond

Flexibele kierenzuigmond

De meeste stofzuigers hebben een kierenzuigmond. Dit is een smalle zuigmond waarmee je gemakkelijker bij moeilijk te bereiken plekken komt. Bij het schoonmaken van de auto gebruik je deze zuigmond om tussen de autostoelen te komen of om het dashboardkastje uit te zuigen. Om dit nog gemakkelijker te maken, zijn er ook flexibele kierenzuigmonden. Deze buig je in elke gewenste hoek. Dit is handig, aangezien je weinig ruimte hebt in de auto. Hierdoor kom je overal net even gemakkelijker bij.

Meubelzuigmond

Voor de grote oppervlakken in de auto gebruik je de meubelzuigmond. Dit is eigenlijk een kleine versie van de reguliere zuigmond. Met deze borstel zuig je de bekleding van de autostoelen schoon, maak je de hoedenplank stofvrij of zuig je de matten die op de grond liggen. Deze borstel is bijna altijd standaard meegeleverd met de stofzuiger, maar is ook los te bestellen.

Gemotoriseerde miniborstel / mini-turboborstel

Gaan er regelmatig huisdieren mee in de auto, dan slingeren er ook dierenharen rond. Om deze gemakkelijk van de bekleding te verwijderen, heb je een iets krachtigere borstel nodig. Een gemotoriseerde miniborstel of mini-turboborstel komt dan goed van pas. Als je vaak gras of ander grof vuil in de auto hebt is deze borstel ook aan te raden. Deze borstels hebben namelijk ronddraaiende borstels. Hierdoor komt vuil gemakkelijker los en zuig je meer op.

Reliëfborstel of zachte afstofborstel

Sommige oppervlakken in een auto zijn kwetsbaar, zoals het dashboard, de spiegels of de binnenkant van de deur. Om ook deze onderdelen stofvrij te maken gebruik je een reliëfborstel. De zachte haren van deze borstel voorkomen namelijk krassen. In sommige gevallen is de reliëfborstel langwerpig. We noemen het dan een zachte afstofborstel, maar in principe is de werking hetzelfde. Je gebruikt deze borstels overigens ook om andere onderdelen te stofzuigen, bijvoorbeeld ventilatieroosters of geluidsboxen.

Snoerlengte

Gebruik je liever niet teveel verlengsnoeren en heb je geen stopcontact aan de buitenkant van het huis? Dan is een stofzuiger met een lang snoer handig. Hoe langer het snoer is, hoe minder verlengsnoeren je nodig hebt. Kijk voor stofzuigers met minimaal 8 meter aan snoerlengte. De actieradius is hierbij namelijk meer dan 10 meter en hierdoor heb je meer bewegingsruimte.

Steelstofzuiger of kruimelzuiger

Wil je helemaal niet afhankelijk zijn van een snoer, dan is een steelstofzuiger voor jou misschien een goede keuze. Dit is een stofzuiger met een accu. Zorg er hierbij wel voor dat je een steelstofzuiger kiest met een ingebouwde kruimelzuiger, lange accuduur en genoeg opzetborstels. Zo weet je zeker dat je heel de auto stofzuigt voordat de accu leeg is.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen