The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nadie

Advies over stofzuigers bij allergieën

Wanneer je last hebt van allergieën is het belangrijk je huis vrij van stof en allergenen te houden. De juiste stofzuiger helpt je daarbij. Er zijn verschillende zaken om op te letten; zoals het filter, de heruitstoot van stof en de zuigmond. In dit artikel vertel ik je waar je rekening mee moet houden als je een stofzuiger koopt.

HEPA-filter of anti-allergie filter

HEPA filter allergieën

Een HEPA-filter of anti-allergie filter is een uitblaasfilter dat ervoor zorgt dat de uitblaaslucht van je stofzuiger schoon is. Wanneer je last hebt van allergieën is het aan te raden een stofzuiger te gebruiken met een speciaal anti-allergie filter of HEPA 13-, HEPA 14- óf HEPA 15-filter. Deze filters houden 99,95% en 99,995% van de stofdeeltjes tegen. Dit filter moet je elke 6 maanden vervangen voor het beste resultaat.

Dierenharen

Dierenharen allergieën stofzuigers

Niet alleen stof veroorzaakt problemen wanneer je last hebt van allergieën. Zo is een trouwe viervoeter natuurlijk heel leuk, maar brengt ook een hoop rond dwarrelende haren met zich mee. Niet elke stofzuiger is opgewassen tegen stugge dierenharen. Wil je meer informatie over waar je op moet letten als je huisdieren hebt én een stofzuiger wilt aanschaffen, lees dan het adviesartikel.

Met zak vs. zonder zak

Ben je écht heel allergisch voor stof, dan raad ik aan om te kiezen voor een stofzuiger met zak. Het vervangen van de stofzuigerzak is namelijk een stuk hygiënischer dan het legen van een stofbak. Daarnaast komt er bij het legen van de stofbak veel stof vrij, wat niet handig is als jij hier gevoelig voor bent.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 21.935 beoordelingen