The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nadie

Hoe kies je een stofzuiger voor dierenharen?

Een huisdier is leuk, maar ze brengen wel meer schoonmaakwerk met zich mee. Om jouw huis toch goed schoon te houden, is de juiste stofzuiger geen overbodige luxe. In dit artikel leggen we je uit welke eigenschappen een stofzuiger die geschikt is voor dierenharen moet hebben en welke accessoires handig zijn.

Geschikt voor dierenharen

Turboborstel stofzuiger dierenharen

Omdat huisdieren vaak veel haar verliezen, stofzuig je regelmatig het huis om zo de boel schoon te houden. Wij vinden dat een stofzuiger geschikt voor dierenharen een goede zuigkracht moet hebben én een turboborstel. Deze borstel heeft ronddraaiende borstels. Deze zorgen ervoor dat de haren beter van de grond worden opgepakt en niet vastklitten in de borstel. Hiermee haal je ook gemakkelijker dieperliggend haar of vuil uit bijvoorbeeld het kleed of een laagpolig tapijt.

Mini-turboborstel

Mini-turboborstel stofzuiger dierenharen

Springt de hond wel eens op de bank, luiert de kat graag op jouw favoriete stoel of gaan de huisdieren wel eens mee in de auto? Zet dan direct een mini-turboborstel op je verlanglijstje. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een kleine versie van de turboborstel. Hiermee maak je ook de meubels of auto dierenhaar- en stofvrij. Bij een steelstofzuiger zit soms een ingebouwde kruimeldief. Ook hier koppel je gemakkelijk een mini-turboborstel op

Type vloer

Vloertypes en stofzuigers

Wanneer je een mooie houten vloer hebt liggen, raden we je aan om een stofzuiger met een parketborstel te gebruiken. Zo houd je die mooie houten vloer ook mooi. Heb je een houten vloer en huisdieren? Dan sta je voor een dilemma. Wij adviseren een stofzuiger met parketborstel zodat je geen krassen maakt op jouw houten vloer, want dat zou zonde zijn. Gebruik daarnaast een (mini) turboborstel om dierenharen uit je vloerkleed en van de meubels te verwijderen.

Steelstofzuigers voor dierenharen

Steelstofzuigers voor dierenharen

Omdat je waarschijnlijk vaker dan gemiddeld een stofzuiger erbij pakt wanneer je huisdieren hebt, is een steelstofzuiger handig. Deze pak je er snel even bij want je hebt geen stopcontact nodig. Veel steelstofzuigers hebben een ingebouwde kruimelzuiger die je eraf klikt. Gebruik deze in combinatie met een mini turboborstel en je stofzuigt even snel de banken en traptredes.

Met zak of zonder zak

Stofzuiger met zak of zonder zak dierenharen

Steelstofzuigers hebben nooit een stofzuigerzak. Bij reguliere stofzuigers heb je de mogelijkheid om te kiezen: met zak of zonder zak. Het maakt voor het hebben van huisdieren niet uit wat je kiest. Het is wel zo dat de dierenharen in een stofzuiger met zak gemakkelijker weg te gooien zijn. Bij een zakloze stofzuiger moet je de stofbak nog handmatig legen: dit is geen fris klusje. Voor sommige mensen met honden of katten is dit een reden om te kiezen voor een stofzuiger met zak.

Geluidsniveau

Geluidsniveau stofzuiger en huisdieren

Is jouw kat of hond geen fan van de stofzuiger? Dan is een stille stofzuiger wel fijn. Niet alleen voor de huisdieren natuurlijk, maar ook voor jezelf en andere huisgenoten. Wij vinden een stofzuiger stil als hij minder dan 60 decibel aan geluid produceert. De televisie is dan nog prima te horen terwijl je stofzuigt.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.835 beoordelingen