The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julia

Hoe kies je een telefoonhouder voor op de fiets?

Met een telefoonhouder voor op de fiets lees je makkelijk je navigatie af of schakel je tussen nummers uit je afspeellijst. Een telefoonhouder is veiliger en voorkomt ook een boete voor telefoongebruik op de fiets. Wij helpen je met het kiezen van de juiste houder voor jouw gebruik.

Een telefoonhouder voor op de fiets kiezen

Telefoonhouder op fietsstuur

Telefoonhouders voor op de fiets zijn niet allemaal hetzelfde. Let daarom op de volgende dingen bij het kiezen van een telefoonhouder:

  • Wil je een universele telefoonhouder?
  • Waar en hoe wil je de houder bevestigen?
  • Hoe wil je je telefoon vastmaken?
  • Wil je door de regen fietsen?

Wil je een universele telefoonhouder?

RAM Mounts fietshouders

De meeste houders voor op de fiets zijn geschikt voor meerdere modellen smartphones. Een universele fiets telefoonhouder gebruik je dus voor zowel je eigen smartphone, als voor die van je vriend of partner. Let wel goed op de breedte die erbij staat. Dit geeft aan hoe breed je smartphone mag zijn om in de houder te passen. Reken je telefoonhoesje mee. In de meeste universeel geschikte houders passen zowel grote als kleine smartphones.

Waar en hoe wil je de houder bevestigen?

Fietshouder op stuur met elastiek

Alle telefoonhouders voor op de fiets bevestig je op je fietsstuur of stuurpen. Wanneer je de houder op de stuurpen wil plaatsen, is het belangrijk dat de houder niet in de weg zit tijdens het fietsen. Je toestel moet daarvoor verticaal in de houder zitten, niet horizontaal. Je maakt een telefoonhouder vast op je fietsstuur met een band, klem of tiewraps. Een band en klem bevestig je gemakkelijk op je stuur. Hierdoor gebruik je de telefoonhouder dus ook makkelijk op verschillende fietsen, bijvoorbeeld op je omafiets en je racefiets.

Hoe wil je je telefoon vastmaken?

Telefoon op fietsstuur tussen telefoonhouder

Je telefoon maak je vast op de houder met een adapter, elastiek of klem. Een adapter plak je achter op je smartphone en klik je vervolgens vast op de telefoonhouder. Met een telefoon klem fiets je snel de weg op. Je hoeft je smartphone namelijk alleen tussen de klem te bevestigen. Het beeldscherm van je smartphone blijft vrij. Een houder met elastiek werkt bijna hetzelfde, je plaatst je smartphone namelijk tussen het elastiek. Wel valt het elastiek wat over je beeldscherm.

Wil je door de regen fietsen?

Bonecollect fietshouder op stuur

Het is natuurlijk heel onhandig als je smartphone nat wordt wanneer het onderweg op de fiets een keer gaat regenen. Ook als je bijvoorbeeld gaat mountainbiken, wil je niet dat je smartphone kletsnat wordt als je een keer door een diepe plas rijdt. Bescherm je smartphone tegen water met een speciaal waterbestendig hoesje. Je smartphone is dan beschermd tegen een regenbui. Een telefoonhouder met IP64 certificering beschermt je smartphone voor een langere tijd tegen waterschade.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen