The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Hoe kies je een tv met de beste geluidskwaliteit?

Zoek je een tv met de beste geluidskwaliteit? Let dan op het vermogen en het aantal speakers van de televisie. Deze specificaties bepalen hoe krachtig en ruimtelijk een film of game klinkt. Voor de beste geluidsweergave kies je een tv met een soundbar of de Acoustic Surface techniek. In dit artikel helpen we je met het kiezen van de beste geluidskwaliteit.

Een geluidskwaliteit kiezen

Tv geluidskwaliteit kiezen

De volgende eigenschappen bepalen de geluidskwaliteit:

  • Het vermogen
  • Het aantal ingebouwde speakers
  • Een ingebouwde soundbar of Acoustic Surface

Voor elke tv in ons assortiment beoordelen wij hoe goed ze presteren op deze eigenschappen pagina. Vervolgens kennen we een score toe aan de tv, van Standaard tot Goed en Zeer goed. Zo ben je slechts één klik verwijderd van een tv met de beste geluidskwaliteit.

Vermogen

Vermogen speakers

Het vermogen van een speaker wordt uitgedrukt in een aantal watt. Hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger het geluid. Dit betekent niet alleen dat de tv een hoger volume bereikt, maar ook dat het geluid op een hoog volume zuiverder klinkt. Het vermogen van de gemiddelde tv speaker varieert van 6 tot 20 watt. Dit is prima voor standaard tv gebruik, zoals wanneer je naar een tv programma kijkt. Voor een intense beleving van film- of gamegeluid bevelen we minimaal een losse soundbar aan.

Aantal ingebouwde speakers

Tv aantal speakers

De meeste tv’s zijn uitgerust met 2 stereo speakers. Wanneer een tv extra speakers heeft, dan levert deze meer vermogen en een breder frequentiebereik. Zo geeft een extra ingebouwde woofer of subwoofer lage bastonen weer. Een film, game of muziekstuk maakt hierdoor al snel meer indruk. Er zijn ook tv’s met extra speakers die naar verschillende posities gericht zijn. Als resultaat lijken effecten vanuit meerdere kanten op je af te komen, waardoor het geluid ruimtelijker klinkt.

Soundbar

Tv soundbar

Om écht van een realistisch geluid te genieten, heb je minimaal een soundbar nodig. Soundbars zijn langwerpige audiosystemen die een helder en krachtig geluid produceren. Ze zijn uitgerust met meerdere speakers die verschillende kanten opgericht zijn, zodat het geluid vol en ruimtelijk klinkt. Een soundbar is vaak ontwikkeld door een gespecialiseerde audiofabrikant. Zo beschikken sommige Philips OLED tv’s over een soundbar van Bowers & Wilkins. Je bent hiermee verzekerd van een hoogwaardige geluidskwaliteit.

Acoustic Surface

Sony Acoustic Surface

Sommige merken hebben andere manieren om hun tv geluid aanzienlijk te verbeteren. Het bekendste voordeel is de Acoustic Surface techniek van Sony. Hierbij zitten de speakers niet in de rand van de tv, maar achter het scherm. Op deze manier produceert het scherm geluid door onzichtbaar te trillen. Als resultaat is de stereo weergave extra realistisch. Als een actrice aan de linkerkant van het beeld praat, dan lijkt haar stemgeluid echt uit haar mond te komen. In de voet van de tv zit minimaal 1 ingebouwde subwoofer die een diepe bas levert.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.736 beoordelingen