The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Laurence

Hoe kies je de juiste tv beugel?

Je hebt het type televisiebeugel en de juiste VESA maat voor je tv gevonden, maar waar let je nog meer op bij het kiezen van een tv beugel? We hebben een aantal eigenschappen voor je op een rijtje gezet die de ene beugel net iets beter maken dan de andere. Zo kies je tv beugel die het beste bij jou past.

Tv beugel kiezen

Tv beugel kiezen

Er zijn veel verschillende televisiebeugels verkrijgbaar. Om een tv beugel naar jouw wensen te kiezen, houd je rekening met de volgende aspecten:

  • Het installatiegemak
  • De bouwkwaliteit
  • Het design
  • Heb ik een OLED tv?

Makkelijk te installeren tv beugels

VESA maat

De ene beugel is de andere niet en dat geldt ook voor het installatiegemak. Wij hebben onze klantreviews geraadpleegd en bij alle tv beugels aangeduid hoe makkelijk ze te installeren zijn. Dat geldt voor zowel het plaatsen aan de wand als het monteren aan je tv. Het installeren van deze beugels scheelt je tijd en zorgen.

Tv beugels met een hoge bouwkwaliteit

Schermformaat en gewicht van je tv

Als je jouw tv op wilt hangen, is het belangrijk dat de muurbeugel van een degelijke kwaliteit is. Zeker als je een grote en zware tv hebt. Tv beugels met een zeer goede bouwkwaliteit zijn door onze klanten bestempeld als stevig en degelijk. Dat betekent dat de beugel met de tv eraan niet heen en weer beweegt als je eraan zit. Dat geeft toch een veilig gevoel. Daarnaast hebben deze tv beugels een stabiel draaimechaniek dat niet snel verslijt. Wel zo fijn als je de tv vaak van kijkrichting verandert.

Mooi ontworpen tv beugels

Montage oppervlakte

Of een tv beugel 'mooi' is, blijft lastig. Maar wij hebben onze klanten gevraagd wat ze mooi vinden om jou te helpen bij je keuze. De meeste beugels zijn niet zichtbaar achter je tv, maar ook het onopvallend wegwerken is een belangrijk aspect dat meetelt voor het design. Een andere oplossing is een strak ontworpen tv standaard, waarmee je de tv onderdeel van je interieur maakt.

Een tv beugel voor een OLED tv

tv beugel OLED tv

Heb je een OLED tv die je graag aan de muur wilt hangen? Dan is een OLED tv beugel een goede keuze voor jou. Deze beugels zijn speciaal ontworpen voor OLED televisies en passen helemaal bij het slanke ontwerp van zo'n tv. Zo zijn deze 'no-gap' beugels extra plat, zodat je jouw tv plat tegen de muur hangt. Je kalpt de beugel uit met het soepele draaimechaniek, zodat je de gewenste kijkrichting kiest.

Het juiste type beugel kiezen

Twijfel je toch nog over welk type beugel je nodig hebt? Of heb je meer informatie over tv beugels nodig? Wij zetten alle soorten beugels voor je op een rijtje en leggen je uit wat de VESA maat is.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.416 beoordelingen