The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Advies over telezoomlenzen

Je hebt vast weleens een telelens gezien bij een sportwedstrijd op televisie. Dit objectief wordt vaak gebruikt bij voetbalwedstrijden of in de natuur. In deze situaties staat het onderwerp ver van je af en heb je een lens met groot optisch bereik nodig. Een telelens brengt je onderwerp dichter naar je toe zodat je het scherp kunt vastleggen. Dit type objectief is groot en zwaar. Het is aan te raden om een statief te gebruiken.

Wat fotografeer je ermee?

Ga je dieren fotograferen op de Veluwe of naar een voetbalwedstrijd om de sporters vanaf de zijlijn vast te leggen? Dan heb je een objectief met een groot bereik nodig om een duidelijke foto te maken. Een telelens biedt uitkomst.

Zo maak je onbewogen foto's

Onbewogen foto's maken

Een teleobjectief begint waar een allround lens ophoudt, bij ongeveer 70 of 135mm. Het is handig om een telelens te hebben waarmee je in- en uit kunt zoomen, want je weet nooit van tevoren hoe ver je van het onderwerp zal staan. Een monopod of statief is geen overbodige luxe bij het fotograferen met een telelens. Het gewicht en de lengte van de lens kunnen ervoor zorgen dat je handen bewegen wanneer je een foto maakt. Als je voor het eerst in je leven een ree of edelhert ziet, wil je dat moment wel zo scherp mogelijk bevriezen. Besluit je om toch uit de hand te fotograferen, dan kun je voor een lens met beeldstabilisatie kiezen. Dit voorkomt dat er onscherpte ontstaat wanneer de camera beweegt.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.573 beoordelingen