The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julie

Welke terrasverwarmer past bij mijn tuinsituatie?

Hoe kies je de terrasverwarmer die bij jouw tuinsituatie past? We hebben een aantal voorbeeldterrassen gemaakt en aan de hand daarvan geven we advies over welke soort terrasverwarmer je waarschijnlijk nodig hebt.

Welke verwarmingselementen zijn windgevoelig?

Verwarmingselementen elektrische heaters Verwarmingselementen gasheaters
Hoge windgevoeligheid Heatpanel en Quartz Flameheater
Lage windgevoeligheid Lowglare, Carbon, Halogeen, Golden Tube, Golden Shadow, Rose Gold en Heatstrip Lounge heater en Table heater

Besloten terras tot en met 15 m²

Besloten terras tot en met 15 m²

Elektrische heaters

Alle verwarmingselementen van elektrische heaters zijn geschikt, aangezien dit een windstille ruimte is. Er zal dus geen warmteverlies zijn door de invloed van wind.

Gasheaters

Gasheaters gebruik je nooit in een besloten ruimte, dit is zeer gevaarlijk. Je gebruikt een gas terrasverwarmer altijd buitenshuis en in een niet-afgesloten ruimte.

Winderig terras tot en met 15 m²

Winderig terras tot en met 15 m²

Elektrische heaters

Kies voor een heater die vrijwel niet windgevoelig is, aangezien er op dit terras veel wind staat.

Gasheaters

In principe zijn alle gasheaters geschikt voor dit oppervlak. Kijk wel goed naar het aangegeven verwarmingsbereik.

Besloten terras 16 m² - 20 m²

Besloten terras 16 m² - 20 m²

Elektrische heaters

Je kunt iedere elektrische heater kiezen, wind heeft namelijk geen invloed op het warmtebereik. Let uiteraard wel weer op het maximale warmtebereik van een terarsverwarmer in vergelijking met jouw te verwarmen ruimte.

Gasheaters

Gasheaters gebruik je nooit voor het verwarmen van een besloten terras, dit is namelijk zeer gevaarlijk. Je gebruikt een gas terrasverwarmer altijd buitenshuis en in een niet-afgesloten ruimte.

Winderig terras 16 m² - 20 m²

Winderig terras 16 m² - 20 m²

Elektrische heaters

Kies voor een terrasverwarmer die vrijwel niet windgevoelig is, zodat er geen warmteverlies is door wind. Vergelijk het gegeven warmtebereik met jouw te verwarmen oppervlakte.

Gasheaters

Gebruik voor deze situatie geen flameheater, maar liever een lounge heater of table heater. In de praktijk blijkt dat namelijk dat de warmte die een flameheater afgeeft vaak verwaait.

Besloten terras 21 m² - 25 m²

Besloten terras 21 m² - 25 m²

Elektrische heaters

Voor het verwarmen van dit terras kun je iedere elektrische heater gebruiken. In de praktijk blijkt echter dat alleen enkele elektrische terrasverwarmers dit warmtebereik halen. Kijk daarom goed naar het gegeven warmtebereik en jouw te verwarmen oppervlak. Wellicht heb je 2 terrasverwarmers nodig om je terras te verwarmen.

Gasheaters

Een gasheater gebruik je nooit in besloten ruimtes dit is namelijk zeer gevaarlijk. Een gasheater gebruik je alleen buitenshuis op niet-afgesloten terrassen.

Winderig terras 21 m² - 25 m²

Winderig terras 21 m² - 25 m²

Elektrische heaters

Op dit terras staat veel wind, kies daarom voor een type terrasverwarmer dat vrijwel niet windgevoelig is. Kijk ook weer naar het gegeven warmtebereik in vergelijking met de grootte van het oppervlak dat je wilt verwarmen. Wellicht heb je 2 terrasverwarmers nodig om het hele terras te verwarmen.

Gasheaters

Gebruik geen flameheater op dit terras. De warmte verwaait namelijk snel. Een lounge heater of table heater is voor dit terras de juiste keuze.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.383 beoordelingen