The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Julie

Hoe kies je een terrasverwarmer?

Terrasverwarmers zijn er in vele soorten met allerlei verschillende specificaties. Het kan dus best lastig zijn om de juiste terrasverwarmer voor jouw situatie te kiezen. We helpen je graag een eindje op weg.

In het kort

Kijk voordat je een terrasverwarmer aanschaft goed na hoe groot het oppervlak is dat je wilt verwarmen. Houd daarnaast rekening met het feit dat de wind een sterke invloed heeft op de warmte-intensiteit van een terrasverwarmer. Ook heb je de keuze voor gas of elektrisch en of je een staande of hangende terrasverwarmer neemt.

Wat is de grootte van je terras?

Een fout die veel mensen maken, is dat ze een vermogen zoeken bij de volledige omtrek van hun tuin. Maar over het algemeen gebeurt het niet vaak dat iemand zijn of haar hele tuin wil verwarmen. Heb je een vaste zithoek in je tuin? Dan is het waarschijnlijk dat je alleen je zitgedeelte wil verwarmen. Hierdoor wordt het warmtebereik dat je nodig hebt minder groot. Dat scheelt in vermogen én kosten.

Moet je rekening houden met de wind?

Ja, wind heeft vaak invloed op de warmte-intensiteit van een terrasverwarmer. Zo hebben sommige terrasverwarmers een hoge windgevoeligheid. Bij deze heaters verwaait de warmte sneller door de invloed van de wind dan bij terrasverwarmers met een lage windgevoeligheid. Bij heaters met een lage windgevoeligheid heeft de wind dus weinig invloed op de warmte. Hieronder staat een verdeling van de soorten terrasverwarmers en hoe windgevoelig ze zijn.

Windgevoeligheid per verwarmingselement

Typen elektrische heaters Typen gasheaters
Hoge windgevoeligheid Heatpanel en Quartz Flameheater
Lage windgevoeligheid Lowglare, Carbon, Halogeen, Golden Tube, Golden Shadow, Rose Gold en Heatstrip Lounge heater en Table heater

Gas of elektrisch?

elektrische terrasverwarmer

Elektrische terrasverwarmers

  • Terrasverwarmers op elektriciteit zijn goedkoper in gebruik.
  • Elektrische terrasverwarmers verwarmen de gewenste plek gerichter.
  • Een elektrische terrasverwarmer biedt je geen draadloze vrijheid.
terrasverwarmer gas

Gas terrasverwarmers

  • Gas terrasverwarmers zijn mobiel waardoor je geen last hebt van snoeren.
  • Met gas terrasverwarmers verwarm je oppervlakten in meerdere richtingen.
  • Het gebruik van gas is duurder dan het gebruik van elektriciteit.

Staand of hangend?

Staande terrasverwarmer

Staande terrasverwarmers

Het grote voordeel van een staande terrasverwarmer is dat je deze kunt verplaatsen en dat deze rondom warmte geeft. Onder de staande terrasverwarmers vallen de bekende paddenstoel-modellen, maar ook flameheaters en loungeheaters. Flameheaters hebben een zichtbare vlam en zorgen naast warmte ook voor de nodige sfeer. Lounge heaters zijn speciaal ontworpen voor bij een loungeset. Ze geven namelijk warmte af op zithoogte. Een nadeel van staande terrasverwarmer is dat ze vrijwel altijd in het zicht staan.

hangende terrasverwarmer

Hangende terrasverwarmers

Een hangende terrasverwarmer is eenvoudig te monteren aan de wand of het plafond. Hierdoor neemt hij geen extra ruimte in en heb je hem altijd paraat. Onder de hangende terrasverwarmers vallen de ronde 'partytent heaters' die je via een koord op kunt hangen en die warmte recht naar beneden stralen en de bekende langwerpige modellen die meestal aan de wand, maar eventueel ook aan het plafond te bevestigen zijn. Plafondheaters stralen wel alleen warmte uit naar beneden.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.416 beoordelingen