The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

5 tips om meer uit Siri te halen

Dankzij Siri word je ‘s ochtends op tijd wakker voor je werk en onthoud je de verjaardag van je moeder. Handig! Siri is zelfs in staat om je nóg beter te helpen met dit soort essentiële dingen. Daarvoor moet je de spraakgestuurde assistent wel even optimaliseren. In dit artikel lichten we 5 tips uit om meer uit Siri te halen.

Tip 1: Siri namen leren uitspreken

Namen uitspreken Siri

Het gebeurt wel eens dat Siri de naam van een vriend verkeerd uitspreekt of een contact niet kan vinden op basis van mijn stem. Om dit op te lossen, zoek ik in mijn contacten naar het juiste contact. Ik tik op ‘wijzig’ en ‘voeg veld toe’. Nu kies ik ‘uitspraak voornaam’ en ‘uitspraak achternaam’. Ik kan ook de fonetische naam typen bij ‘voornaam fonetisch’. Nu herkent Siri de juiste uitspraak en kan ik bijvoorbeeld een contact bellen door de naam uit te spreken.

Tip 2: leer Siri wie je familie en vrienden zijn

Siri familie vrienden relaties

Ik activeer Siri met mijn stem en zeg bijvoorbeeld ‘Bas is mijn broer’. Siri vraagt dan om een bevestiging en ik klik op ‘opslaan’. Siri heeft nu geleerd dat ‘Bas’ mijn broer is. Vanaf nu hoef ik alleen maar te zeggen ‘bel mijn broer’ om Bas sneller te bellen of ‘stuur Bas een bericht’ om sneller te kunnen chatten.

Tip 3: locatie gebaseerde herinneringen

Locatie siri herinneringen

Op basis van locatie stel ik herinneringen in met Siri. Ik activeer Siri en vraag bijvoorbeeld ‘herinner me om bij Daniël langs te lopen zodra ik op kantoor aankom’. Zo krijg ik een melding om bij hem langs te lopen zodra ik het kantoor binnenstap.

Let op: hierbij is het belangrijk dat mijn locatie in de instellingen aanstaat. Daarnaast moeten mijn huis- en werk instellingen goed staan in mijn contacten app.

Tip 4: Siri Shortcuts app

Siri shortcuts app

Met de Siri Shortcuts app bedenk ik zelf commando’s voor een reeks acties. Zo zijn er minder stappen nodig om een actie uit te voeren. Ik stel bijvoorbeeld een opdracht in voor als ik het huis verlaat. Ik wil dan bijvoorbeeld alle verlichting uitzetten en de temperatuur van de verwarming verlagen. Dit regel ik met Siri Shortcuts in één keer door de opdracht uit te spreken.

Tip 5: Siri in stilte gebruiken

Siri in stilte

Siri gebruik ik soms zonder geluid. Dat is bijvoorbeeld handig als ik in de trein zit en Siri wil vragen naar mijn dagplanning. Er zijn 2 opties om in stilte met Siri te communiceren.

  1. Ik typ mijn vraag, waardoor ik zelf niet hardop hoef te praten.
  2. Wanneer ik Siri op stil zet, praat ze niet terug. Haar feedback lees ik dan enkel op mijn scherm. Dit pas ik aan door mijn instellingen op ‘regel met belschakelaar’ te zetten.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.428 beoordelingen