The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

7 Rotterdamse spots voor de mooiste foto's

Rotterdam is een stad vol met moderne architectuur. Als architectuur- en straatfotograaf ben je hier op de juiste plek. Maar er zijn ook locaties te vinden met natuur of historische gebouwen. In dit artikel bespreken we 7 Rotterdamse spots waar je de mooiste foto's maakt.

1. Markthal

Markthal Rotterdam

De Markthal is een bijzonder gebouw en dat wil je graag vastleggen. Het is niet alleen een grote overdekte markt, er zitten ook appartementen in. Zowel de buiten- als de binnenkant van het gebouw zijn het fotograferen waard. Het plafond is voorzien van schilderijen van onder andere bloemen, fruit en groenten. Daarnaast staat de markthal vol met leuke kraampjes om vast te leggen. Laat je creativiteit de vrije loop en ga op zoek naar unieke standpunten.

2. Erasmusbrug + Kop van Zuid

Erasmusbrug

Een van de bekendste bruggen van Nederland is de Erasmusbrug. Deze kan dan ook niet ontbreken in dit rijtje. Vanaf de Kop van Zuid heb je uitzicht op de brug. Daarnaast leg je vanaf hier de skyline van Rotterdam goed vast. Dit geeft je het gevoel dat je in New York staat. Je maakt hier zowel overdag als 's avonds mooie foto's.

3. Kralingse Bos

Kralingse Bos

In een grote stad als Rotterdam kun je veel architectuurfoto's maken. Maar in het centrum van de stad vind je ook een groot recreatiegebied: het Kralingse Bos. In dit gebied ligt de Kralingse Plas. Deze locatie is geschikt voor fotografen die houden van wat meer natuur en landschap. In de lente zijn de bomen groen en in het najaar komen de herfstkleuren tevoorschijn. Vanaf de Kralingse Plas heb je ook een mooi uitzicht op de skyline van Rotterdam.

4. Kubuswoningen

Kubuswoningen

De kubuswoningen op zich zijn al de moeite waard om vast te leggen. Maar je kunt hier ook je creativiteit kwijt door ze vanuit diverse hoeken te fotograferen. Ga bijvoorbeeld eens midden tussen de woningen staan en fotografeer naar boven. Op die manier ontstaat er een andere vorm. Door steeds van standpunt te wisselen creëer je nieuwe interessante composities.

5. Rotterdam CS en de Luchtsingel

Rotterdam Centraal Station

Het centraal station van Rotterdam is een herkenbaar gebouw. Je kunt hier mooie architectuurfoto's van maken. Achter het station bevindt zich de Luchtsingel. Dit is een gele houten brug die Rotterdam Noord met het centrum verbindt. Via de brug loop je naar de Dakakker, het Hofplein en park Pompenburg. Als je over de brug loopt kom je verschillende fotogenieke plekken tegen voor unieke foto's.

6. Witte de Withstraat

Witte de Withstraat

Of je nou in de zomer of in de winter in de Witte de Withstraat loopt, tijdens alle seizoenen hangt hier een gezellige sfeer. Als het lekker weer is zitten de terrassen vol. In de winter is het daarentegen vroeg donker en hangen er overal lichtjes. Als straatfotograaf kun jij in deze straat je creativiteit kwijt. In de zijstraatjes vind je diverse muurschilderingen die de moeite waard zijn om vast te leggen.

7. Maassilo

Maassilo Rotterdam

Voor industriële foto's biedt de Maassilo een goed decor. Het is een oude Graansilo gelegen in de Maashaven. Je vindt op dit terrein veel spots die geschikt zijn voor een urban fotoshoot. Wanneer je interieurfoto's maakt kun je terecht in de evenementenzaal. Het gebouw is omgetoverd tot een feestlocatie waarbij de industriële details behouden zijn.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.802 beoordelingen