The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Devon

Dit wil je weten over je nieuwe afzuigkap

Nu je een nieuwe afzuigkap hebt, zit je waarschijnlijk vol met vragen. Want waarom zie je geen handleiding of installatiemateriaal in de verpakking? En hoe krijg je het beste afzuigresultaat? In dit artikel leg ik uit wat jij moet weten van je nieuwe afzuigkap.

Belangrijk voor je nieuwe afzuigkap

Afzuigkap vetfilter

Het volgende is belangrijk om te weten als je een nieuwe afzuigkap hebt:

  1. Je vindt het installatiemateriaal en de handleiding achter de vetfilters.
  2. Haal het beschermfolie van de kap voordat je deze installeert.
  3. Zet je kap al aan voordat je begint met koken.
  4. Zet bij een luchtafvoersysteem naar buiten een raampje open tijdens het koken.
  5. Maak de kap en de filters regelmatig schoon.

Het installatiemateriaal zit in de afzuigkap

Installatiemateriaal afzuigkap

Op zoek naar het installatiemateriaal en de handleiding? Deze zitten vaak in de afzuigkap zelf. Je hoeft de kap niet helemaal uit elkaar te schroeven; het verwijderen van de vetfilters is voldoende. Raadpleeg altijd de installatiehandleiding om het apparaat op de juiste manier te installeren.

Er zit nog beschermfolie op de afzuigkap

Beschermfolie afzuigkap

Heb je een rvs afzuigkap besteld, maar is hij wit, zwart of blauw? De kans is groot dat er nog beschermfolie opzit. Verwijder deze folie voordat je het apparaat installeert.

Beste afzuigresultaat

Afzuigkap luchtafvoer

Om te zorgen dat je afzuigkap goed werkt, is het belangrijk om met een paar dingen rekening te houden. Heb je een afzuigkap met luchtafvoer naar buiten? Zet dan een raampje open als je begint met koken. Dit type blaast alle lucht naar buiten en heeft dus nieuwe lucht nodig om alle kookdampen op te zuigen. Daarnaast is het belangrijk om je afzuigkap al aan te zetten voordat je begint met koken. Dit zorgt voor een beter afzuigresultaat.

Maak je afzuigkap regelmatig schoon

Schoonmaken filter afzuigkap

Het is belangrijk om je afzuigkap en de bijbehorende filters regelmatig schoon te maken. Doe je dit niet, dan heeft dit effect op het afzuigresultaat. Als de filters aangekoekt zijn, blokkeert dit de luchtstroom. Daarnaast zorgt het voor brandgevaar. Heb jij een recirculatie afzuigkap? Controleer dan ook regelmatig je koolstoffilters. Deze vervang je gemiddeld tussen de 3 en 6 maanden.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.794 beoordelingen