The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

5 tips voor een lange batterijduur op festivals

Wie ooit op een festival geweest is kent ze wel: de schaarse oplaadpunten die altijd bezet zijn. En laten we eerlijk zijn, we hebben geen zin om daar te gaan zitten als je ook het festivalterrein op kan. In dit artikel geef ik je daarom 5 tips die ervoor zorgen dat de batterij van je iPhone zo lang mogelijk mee gaat.

Tip 1: zet iPhone in energiebesparingsmodus

iPhone Xr batterijduur

De batterijduur van mijn iPhone verleng ik door de energiebesparende modus in te schakelen. Deze modus zorgt ervoor dat bepaalde functies energiezuiniger worden uitgevoerd of worden onderbroken. Zo wordt mijn e-mail niet meer automatisch ververst en is het aantal visuele effecten tijdens het navigeren op Apple iPhone minder. Deze modus vind je bij Instellingen, onder 'Batterij'. Schakel hier de energiebesparingsmodus aan of uit.

Tip 2: neem je powerbank mee

iPhone powerbank

Stopcontacten zijn op een festival altijd schaars. En laten we eerlijk zijn: niemand heeft zin om daarvoor in de rij te staan en vervolgens te wachten tot de batterij van zijn iPhone vol is. Want ik ga het liefst lekker het festivalterrein op. Daarom zorg ik altijd dat ik een opgeladen powerbank bij me heb. Met een powerbank met een capaciteit van 10.000 mAh laad ik mijn iPhone ongeveer 3 keer helemaal op.

Tip 3: beheer je apps

Apps beheren iPhone

Sommige apps zijn energie onvriendelijker dan andere apps. Applicaties die veel energie kosten en ik niet nodig heb tijdens het festival, sluit ik af en gebruik ik zo min mogelijk. Een overzicht van alle applicaties en hun batterijgebruik vind ik in de instellingen. Daar navigeer ik naar 'Batterij' en scroll ik naar onderen om het batterijgebruik per app te bekijken.

Tip 4: gebruik de smart battery case

Apple Smart battery case iPhone

Als je bang bent om je powerbank te verliezen tijdens het feesten, is er altijd nog een andere oplossing: de smart battery case. Dit is een powerbank en een telefoonhoesje in één. Zo wordt mijn iPhone beschermd tegen vallen, stoten, krassen en vuil terwijl tegelijkertijd de batterij wordt opgeladen. Daarbij neemt het minder ruimte in beslag in mijn fanny pack. En dat is fijn, want slepen met veel spullen wil ik op een festival vermijden.

Tip 5: zet iPhone in vliegtuigmodus

iPhone vliegtuigstand

In vliegtuigmodus schakelt mijn iPhone alle verbindingen uit. Zo heb ik geen bluetooth, wifi of gps verbinding meer. En dat zijn precies de dingen die enorm veel stroom kosten. Als ik toch even wat video's via Snapchat met mijn vrienden wil delen, zet ik vliegtuigmodus tijdelijk weer uit. Alles in één keer versturen is namelijk minder belastend voor mijn batterij dan verbindingen constant aan laten staan. In het bedieningspaneel tik ik op het vliegtuig icoon om vliegtuigmodus in- en uit te schakelen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.720 beoordelingen