The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Help, mijn tv laat geen beeld zien

Je wilt tv kijken, maar het toestel toont alleen een zwart scherm. Dit is geen reden voor paniek, want meestal is de oplossing erg simpel. Volg eerst de stappen in dit artikel. Heb je daarna nog steeds geen beeld, neem dan contact op met de klantenservice.

Geen beeld oplossen in 6 stappen

Als je de volgende 6 stappen volgt, is het probleem hopelijk opgelost. Zie je hierna nog steeds geen beeld? Neem dan contact op met onze klantenservice.

  1. Controleer of de tv aangaat
  2. Controleer je afstandsbediening
  3. Selecteer de juiste bron
  4. Controleer het aangesloten apparaat
  5. Reset de televisie
  6. Vervang je HDMI kabel

Stap 1: gaat de televisie aan?

Zit de tv stroomkabel in het stopcontact

Normaal gesproken komt het logo van je tv in beeld zodra je het toestel aanzet. Als dit niet gebeurd is, staat de tv waarschijnlijk uit. Controleer in dit geval eerst of de stroomkabel stevig in de televisie en het stopcontact zit.

Stap 2: reageert de tv op de afstandsbediening?

Pak de afstandsbediening van je tv en druk op de Menu knop. Als het menu in beeld komt, ga je door naar stap 3. Gebeurt dit niet, dan druk je op de Aan of Power knop. Wacht een paar seconden en druk nog een keer op de Menu knop. Zie je nog steeds geen menu? Vervang dan de batterijen van de afstandsbediening.

Stap 3: selecteer de juiste bron

Juiste tv bron selecteren

Controleer eerst op welke ingang je bron is aangesloten. Wanneer bijvoorbeeld de kabel van je Blu-ray speler naar de HDMI 1 ingang van je tv loopt, zoek je die op met de afstandsbediening. Dit doe je door op de Source of Input knop te drukken. Vervolgens zie je een lijst met alle beschikbare ingangen. Druk deze knop vaker in of gebruik de pijltjestoetsen om naar de juiste bron te schakelen.

Stap 4: controleer het aangesloten apparaat

Aangesloten apparaat controleren

Je hebt de juiste bron geselecteerd, maar ziet nog geen beeld. Controleer in dit geval of het aangesloten apparaat aan staat. De meeste apparaten tonen een brandend lampje wanneer ze ingeschakeld zijn. Bij een spelcomputer druk je op een knop van de controller. Zo weet je zeker dat het apparaat niet op standby staat.

Stap 5: reset de televisie

Tv naar fabrieksinstellingen resetten

Klik op de link om de resetprocedure van je televisie te bekijken. Staat de procedure van je tv er niet tussen, dan vind je deze in de handleiding van het toestel.

Stap 6: vervang je HDMI kabel

Vervang je HDMI kabel

Als je nog steeds geen beeld hebt, is een verouderde HDMI kabel misschien de oorzaak. Gebruik een andere HDMI kabel die niet ouder is dan 5 jaar of koop een nieuwe. Je sluit deze kabel het best aan terwijl beide apparaten aan staan. Verwijder eerst de oude kabel en zet beide apparaten dan pas uit. Zet de apparaten vervolgens weer aan en koppel ze met de nieuwe kabel aan elkaar.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.522 beoordelingen