The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Hoe sluit ik mijn vaste telefoon aan?

Heb je een vaste telefoon gekocht, maar heb je geen idee hoe je het toestel moet installeren? In dit artikel helpen we je daarbij. Wil je een vaste telefoon aansluiten via een telefoonkabel of op het modem van je provider? We leggen beide manieren aan je uit.

Aansluiten via de kabel

Heb je een bekabelde aansluiting in je woning of bedrijfspand? Dan sluit je de telefoon aan via een telefoonkabel. De manieren om je telefoon aan te sluiten zijn afhankelijk van de aanbieder van je telefonie abonnement. Waar je een vaste telefoon bij KPN op een ISRA punt aansluit, verbind je bij Ziggo je huistelefoon altijd met het modem. De installatie varieert per provider. Houd dus altijd de handleiding van je provider bij de hand.

KPN

telefoon installeren zonder aansluiting

Heb je een abonnement afgesloten bij KPN? Dan sluit je de telefoon aan op het ISRA-punt, ook wel wandcontactdoos genoemd. Volg deze stappen om de huistelefoon te installeren:

 1. Zoek het ISRA-punt in de meterkast. Heb je een meterkast zonder deze aansluiting? Dan vind je de aansluiting bij het hoofdstopcontact. Dit is een stopcontact met 4 gaten en zit meestal in de woonkamer.
 2. Steek de stekker van de telefoon in het ISRA-punt (de wandcontactdoos) of in het hoofdstopcontact.
 3. De telefoon is klaar om te gebruiken.

Aansluiten op het modem

Wil je een vaste telefoon aansluiten op een wifi modem? Dit doe je door de netwerkkabel van de telefoon in het modem te pluggen. Check voordat je de huistelefoon aansluit wat voor soort modem je hebt, want de installatie verschilt per aanbieder. Houd daarom ook altijd de installatiegids die je bij het modem hebt gekregen bij de hand bij de onderstaande stappen.

KPN

Vaste telefoon installeren wifi modem

Bevat je KPN pakket een aansluitdoos met een groene poort en een telefoonkabel met een groene stekker? Mooi! Met de onderstaande stappen koppel je een vaste telefoon aan een KPN modem (Experia box):

 1. Controleer of je modem verbinding heeft met internet. Zo niet, stel deze verbinding dan eerst in.
 2. Steek het uiteinde van de telefoonkabel met de groene stekker in de eerste groene poort van het modem en het andere uiteinde in je basisstation.
 3. Check of je een kiestoon hoort en bel een 10-cijferig nummer.
 4. Als het lukt om te bellen, dan is je telefoon verbonden met het modem.

Let op: heb je een vaste telefoonstekker? Dan kun je het beste je provider contacteren voor hulp bij de installatie.

Ziggo

DECT telefoon wifi

Controleer voordat je met de installatie begint of de telefoonkabel in het Ziggo installatiepakket zit. Volg daarna deze stappen om je huistelefoon te verbinden met het Ziggo modem:

 1. Steek het uiteinde van de telefoonkabel in de TEL 1 poort van het modem en het andere uiteinde in je basisstation.
 2. Wacht tot het groene lampje van de TEL 1poort brandt.
 3. Controleer of je op de telefoon een kiestoon hoort.
 4. Hoor je een kiestoon? Dan is de installatie gelukt.
 5. Als je geen kiestoon hoort, haal dan de uiteindes van de telefoonkabel eruit en steek ze opnieuw in de TEL 1 poort en het basisstation.
 6. Herhaal nu stap 2, 3 en 4.
Jesper
Artikel van:
Jesper Vaste telefoon-specialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.836 beoordelingen