The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Lucas

Vergelijk de Bose QuietComfort 35 II met de Bose Noise Cancelling Headphones 700

Voor 2 jaar was de QuietComfort 35 II het toonaangevende noise cancelling model van Bose, maar met de lancering van een nieuwe koptelefoon komt daar verandering in. Het stokje van vlaggenschip wordt hiermee overgedragen aan de Bose Headphones 700. In dit artikel lees je in welke opzichten de 2 koptelefoons op elkaar lijken en in welke ze verschillen.

Bose QuietComfort 35 II

Over ear | 20 uur batterijduur | Noise cancelling
219,-
tijdelijk uitverkocht
  • Je bepaalt zelf de sterkte van de noise cancelling.
  • Bedien de hoofdtelefoon met je stem via Google Assistant.
  • Als de noise cancelling uitstaat of de accu leeg is, is de geluidskwaliteit minder goed.

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Over ear | 20 uur batterijduur | Noise cancelling
299,-
op voorraad
  • Je bepaalt zelf de sterkte van de noise cancelling.
  • Dankzij de 4 ruisonderdrukkende microfoons ben je goed verstaanbaar wanneer je telefoneert.
  • Je bedient je muziek met de touchbediening op de oorschelpen of met spraakbesturing via de Google Assistant.
  • De koptelefoon is niet compact op te vouwen.

Vergelijk Bose QuietComfort 35 II met de Bose Noise Cancelling Headphones 700

Bose QuietComfort 35 II Bose Noise Cancelling Headphones 700
Aanpasbare noise cancelling Ja Ja
Ambient Sound Nee Ja
Touch bediening Nee Ja
Opvouwbaar Ja Nee
Waterbestendig Nee Ja

Het ontwerp

Ontwerp

Bose QuietComfort 35 II: Opvouwbaar

De Bose QuietComfort 35 II ziet er vrijwel precies hetzelfde uit als haar voorganger. Op de oorschelpen zitten fysieke knoppen waarmee je de muziek bedient en de koptelefoon is opvouwbaar. Hierdoor neem je hem overal gemakkelijk mee naartoe.

Ontwerp

Bose Noise Cancelling Headphones 700: Niet opvouwbaar

Qua ontwerp ziet de Bose Headphones 700 er compleet anders uit dan de QuietComfort 35 II. Het design is een stuk moderner en ziet er premium uit, maar is niet opvouwbaar. Ook zijn er geen fysieke knoppen, maar gaat alles via touch controls. Veeg over de oorschelp en bedien je muziek.

De noise cancelling

Noise cancelling testen

Bose QuietComfort 35 II: Aanpasbare noise cancelling

Dankzij de aanpasbare noise cancelling van de Bose QuietComfort bepaal je zelf de hoeveelheid demping die de koptelefoon geeft. Wanneer je bijvoorbeeld in het vliegtuig zit en je wil niets horen, zet je de noise cancelling op maximaal. Om de noise cancelling te regelen moet je wel eerste de Bose Connect app downloaden.

Noise cancelling testen

Bose Noise Cancelling Headphones 700: Levels noise cancelling

Net als de QuietComfort 35 II is de noise cancelling van de Headphones 700 aan te passen naar eigen voorkeur. Het grote verschil is dat je bij deze koptelefoon de noise cancelling in levels aanpast. In totaal kies je uit 11 levels, waarbij het ene level meer geluid dempt dan het andere.

Omgevingsgeluid doorlaten

Koptelefoon met app

Bose QuietComfort 35 II: Geen Ambient Sound

De QuietComfort 35 II heeft 3 opties als het gaat om noise cancelling: uit, hoog of laag. Wanneer je niet volledig afgesloten wil zijn van je omgeving, moet je de noise cancelling uitzetten. Er is geen optie waarbij het omgevingsgeluid via de microfoons versterkt wordt.

Koptelefoon met app

Bose Noise Cancelling Headphones 700: Ambient Sound

Bij de Bose Noise Cancelling Headphones 700 heb je, in tegenstelling tot de QuietComfort 35 II, de mogelijkheid om Ambient Sound in te schakelen. Deze modus zorgt ervoor dat auto’s, stemmen en andere omgevingsgeluiden versterkt worden. Zo neem jij veilig deel aan het verkeer terwijl je muziek luistert.

Spraakassistent

Google Assistant

Bose QuietComfort 35 II: Google Assistant

Met de Bose QuietComfort 35 II heb je altijd een persoonlijke assistent van Google voor je klaar staan. Schakel de assistent in door op de actieknop van de koptelefoon te drukken en stel een vraag. Vraag bijvoorbeeld ‘’Wat is het laatste nieuws?’’ en de informatie wordt hardop voor je voorgelezen door je assistent.

Bose AR

Bose Noise Cancelling Headphones 700: Google Assistant en Bose AR

De Google Assistant is ook beschikbaar op de Bose Noise Cancelling Headphones 700, maar heeft nog een extra vergelijkbare functie. Voor het eerst heeft Bose de Audio Augmented Reality technologie toegepast op een koptelefoon. Via sensoren worden de bewegingen van je hoofd en lichaam gedetecteerd. De apps op je telefoon die geoptimaliseerd zijn voor Bose AR combineren vervolgens deze informatie met je locatiegegevens. Hierdoor krijg je content aangeboden die relevant zijn voor je locatie.

Microfoons

Microfoons testen

Bose QuietComfort 35 II: Mindere belkwaliteit

Een hekelpunt bij veel koptelefoons is de kwaliteit van de microfoon. Wanneer je met iemand belt, heeft de persoon aan de andere kant van de lijn vaak moeite om je duidelijk te verstaan. Ook bij de Bose QuietComfort 35 II was de kwaliteit niet altijd om over naar huis te schrijven. Vooral buiten met veel omgevingsgeluid was het lastig om te telefoneren via de koptelefoon.

Microfoons testen

Bose Noise Cancelling Headphones 700: Ruisonderdrukkende microfoons

Bij de Noise Cancelling Headphones 700 heeft Bose de microfoons een make over gegeven. Er zitten nu 4 microfoons in de koptelefoon die alleen je stem oppikken en isoleren. De omgevingsgeluiden worden gedempt, waardoor jij in iedere situatie goed verstaanbaar bent in een telefoongesprek.

Conclusie

Qua specificaties ontlopen de QuietComfort 35 II en Noise Cancelling Headphones 700 elkaar nauwelijks. De 700 is dan ook geen opvolger van de QuietComfort, maar een model dat een upgrade biedt voor gebruikers. Met de Headphones 700 heb je alles wat de QuietComfort 35 II ook heeft, maar met meer. Op bepaalde gebieden zijn de 2 koptelefoons ook hetzelfde. Zo is de batterijduur bij beide modellen 20 uur en de geluidskwaliteit is vergelijkbaar met elkaar.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.192 beoordelingen